Mult aşteptatul târg al meşterilor populari organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos" în weekendul ce a trecut, a venit cu nu mai puţin de 45 de producători autentici, care au oferit o gamă largă de obiecte de uz casnic, de articole vestimentare, bijuterii, articole de îmbrăcăminte sau preparate tradiţionale, toate realizate în mod tradiţional. La acţiune au participat meşteri veniţi la noi în oraş din toate colţurile ţării, precum: Bistriţa Năsăud, Maramureş, Teleorman, Suceava, Vâlcea, Iaşi, Mureş, dar şi Galaţi (15 producători).
"Ca în fiecare an, de Sfântul Andrei, într-o zi de sărbătoare, întâmpinăm gălăţenii cu produse tradiţionale, cu meşteri autentici, care au venit să ne aducă arta populară din zona pe care o reprezintă. Avem o gamă diversă de produse - sculpturi în lemn din Băbeni, ceramica de Horezu, ţesături realizate din viermi de mătase din Vâlcea. Împreună cu aceşti meşteri, reuşim să aducem în faţa gălăţenilor produse pentru a fi admirate, care vorbesc despre istoria locului din care provin - produse pe care, într-o bună zi, poate nu am dori să le uităm", a explicat Anişoara Ştefănucă, şefa secţiei de cercetare din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos".
Gălăţenii s-au arătat, ca în fiecare an, foarte interesaţi de produsele din standurile amplasate pe platoul de la Potcoava de Aur, foarte mulţi dintre ei plecând acasă fie cu un borcănel de miere naturală, fie cu turtă dulce, fie cu bijuterii sau articole din piele. Cei care nu au cumpărat nimic s-au mulţumit să admire obiectele realizate cu dăruire de către meşterii iscusiţi, care au atras ca un magnet trecătorii.
"Am venit şi anul acesta cu instrumente tradiţionale şi mai multe costume populare din zona Argeşului. Avem fluier, ocarină, cimpoi, bâzoi sau caval, în materie de instrumente muzicale. Toate sunt lucrate manual de soţul meu şi de tatăl meu, care are 81 de ani. Este foarte mult de muncă, dar ne bucurăm că se păstrează, în acest fel, tradiţiile", a spus Doina Mihaiu, unul dintre meşterii participanţi la târg.