Pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Naţională a Imnului, au fost organizate luni, la Casa Armatei, o serie de manifestări, la care au participat cadre militare, generali în rezervă, reprezentanţi ai Prefecturii şi ai altor instituţii gălăţene. Ca de fiecare dată, generalul maior în retragere Neculai Staicu Buciumeni, preşedintele de onoare al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război Galaţi, a susţinut o cuvântare care se dorea a fi un apel către românii aflaţi în strănătate. „În prezent, „Deşteaptă-te, române!” are o întreită misiune, după părerea mea: să trezească interesul conducătorilor pentru crearea unei vieţi demne de muncă şi nu doar, trebuie să spună celor care părăsesc ţara, în căutarea unor foloase materiale, că şi România are nevoie de capacităţile lor şi să le spună celor două milioane de români să se întoarcă la patrie!”, a spus generalul maior Staicu Buciumeni.
De asemenea, şi prefectul Galaţiului, Emanoil Bocăneanu, a ţinut să transmită că este important să preţuim vremurile de pace în care trăim. „De aproape două secole, drapelul şi imnul au fost simboluri sub care românii au fost uniţi, în vremuri de restrişte, când ţara avea nevoie de unitate şi tărie, dar şi în vreme de pace, când poporul român s-a bucurat de tot ce avea mai bun: de libertate şi demnitate naţională, de independenţă şi solidaritate. Dincolo de orice, să nu uităm că noi trăim vremuri de pace pe care trebuie să le preţuim la adevărata valoare şi în care, mai mult ca oricând, trebuie să ne aducem aminte cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor naţionale. La mulţi ani, România! La mulţi ani, gălăţeni!”, a urat prefectul.
Prezent şi el la manifestare, directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, le-a vorbit celor veniţi la Casa Armatei despre importanţa şi semnificaţia imnului de stat, ţinând să menţioneze, în încheiere, că speră ca imnul naţiunii române să nu fie înlocuit niciodată de alt cântec. Aşa cum era de aşteptat, evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului ţării noatre, „Deşteaptă-te, române!”.