LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, îşi extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată cu ţevi şi conducte acoperite în interior şi exterior, în urma instalării unei linii de producţie state-of-the-art la compania sa specializată LIBERTY Tubular Products Galaţi. Noua linie va permite LIBERTY Galaţi să devină singurul furnizor din regiune de ţevi şi conducte acoperite, obţinute din propria producţie de tablă groasă, întărind promisiunea companiei de a oferi soluţii end-to-end clienţilor săi din România, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi America, anunță compania.
În urma unei investiţii de peste 40 de milioane de lei, noua linie de acoperire a ţevilor, cu un grad ridicat de automatizare, va fi operată de o echipă de 25 de specialişti, în prezent aflându-se în faza de punere în funcţiune şi de testare a producţiei. Astfel, LIBERTY Galaţi intră pe o piaţă globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piaţa europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creştere estimată de circa 3,5% anual până în 2031.
«Produse premium pentru clienţii din România şi din Europa»
"În luna martie am repornit Furnalul nr. 5, în urma unui program de mentenanţă şi îmbunătăţiri de trei luni, timp în care am menţinut toţi angajaţii cu salariu integral, fără a solicita sprijin din afara companiei. Implementarea noii linii automatizate de acoperire a ţevilor şi conductelor este încă un pas important în strategia LIBERTY Galaţi de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată ridicată şi de creştere a flexibilităţii şi profitabilităţii producţiei. Prin această investiţie, putem produce ţevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galaţi, şi putem prelucra produse premium pentru clienţii din România şi din Europa. Răspundem, astfel, cererii pieţei cu o ofertă de produse specializate care se adaugă unui portofoliu integrat de produse de calitate cu valoare adăugată. În acelaşi timp, continuăm să investim în flexibilitatea operaţiunilor noastre de producţie şi în transformarea GREENSTEEL", a declarat Prasanta Mishra, Director Executiv LIBERTY Galaţi.
Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, linia asigură spălarea, uscarea, sablarea, inspecţia şi acoperirea cu straturi succesive de epoxi, adeziv, polietilenă/polipropilenă, precum şi - la cerere - cu spumă polipropilenică. Pe lângă aceste straturi acoperite pe suprafaţa exterioară a ţevilor şi conductelor, noua linie de producţie poate efectua şi protecţia suprafeţei interioare cu răşină epoxidică. Protejate în acest mod, ţevile şi conductele pot fi utilizate la transportul petrolului şi gazelor naturale, apei sau altor substanţe lichide, fiind acreditate în conformitate cu standardele API 5L şi ISO 3183/ediţia a patra 2019-10, precizează LIBERTY Galați.
Proiectele majore de infrastructură ale României, cu oţel de Galaţi
LIBERTY Galaţi produce o gamă largă de produse plate de oţel de calitate (tablă groasă, rulouri, foi şi rulouri galvanizate şi produse cu acoperire organică), precum şi produse tubulare sudate, şi furnizează oţel clienţilor din România şi din aproximativ 30 de ţări din întreaga lume. Produsele din oţel fabricate la Galaţi sunt utilizate în sectorul naval, în domeniul construcţiilor, pentru recipientele sub presiune, în industria auto, transporturi, precum şi în alte sectoare de activitate.
Produsele marca LIBERTY Galaţi au fost folosite în multe dintre proiectele majore de infrastructură ale României, printre care: noul pod peste Dunăre de la Brăila, care va fi al treilea ca mărime din Europa; podul feroviar care leagă Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" de Drumul Naţional 1 (DN1) şi podurile peste râul Mureş care fac parte din autostrada A10 Sebeş - Turda. De asemenea, oţelul de la Galaţi a fost folosit la construcţia podului "Osman Gazi" din Turcia, care traversează Golful Izmit, şi la pasarela pietonală de la gara Koge Nord din Danemarca, potrivit unui comunicat al companiei.