28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
GALERIE FOTO: Ateliere artistice, la Galaţi, de Ziua Internaţională a Copilului 2022
GALERIE FOTO: Ateliere artistice, la Galaţi, de Ziua Internaţională a Copilului 2022

Sărbătoarea mondială a copiilor a adus printre alte numeroase evenimente şi momente de activitate artistică pe esplanada din zona Romarta veche, Artista Gina Ciobotaru Popa, împreuna cu Tudor Şerban, cadru didactic la Facultatea de Arte plastice, au organizat un workshop de olărit şi modelaj numit  Funny Art Day. Ei au fost acompaniaţi de Gabriel Moldoveanu într-un studio ad-hoc de “face painting” pentru copii.
Organizaţia municipală a Tineretului Social Democrat a petrecut această zi de mare semnificaţie împreuna cu un grup de copii veniţi cu familiile din Ucraina şi care în acest moment sunt găzduiţi la Galaţi. Alături de oasepeţii din ţara vecină au fost numeroşi copii români, formând un grup de mici artişti care au ilustrat dorinţa de pace prin pictură. Omagiind culorile galben si albastru, organizatorii si-au declarat intenţiile astfel :”Au fost momente pline de emoţie, iar veselia lor, speranţa şi încrederea ne-au amintit că cei mici vor fi tinerii de mâine, care vor schimba lumea în una mai bună, mai prietenoasă, mai generoasă şi mai primitoare pentru noi toţi.
Acum, Galaţi înseamnă “acasă” pentru sute de copii ucraineni, iar noi, tinerii social-democraţi, ne bucurăm că am putut să le oferim mici bucurii chiar de ziua lor şi să le amintim că aici, printre prieteni, sunt în siguranţă şi protejaţi.”


Articole înrudite