25 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cazul dr. Valentin Boldea: alta e acuzaţia, altul e prejudiciul
Cazul dr. Valentin Boldea: alta e acuzaţia, altul e prejudiciul
Cinci persoane arestate preventiv, printre care se numără şi Mihail Boldea, deja arestat, şi alte patru, între care se numără şi dr. Valentin Boldea, cercetate în stare de libertate cu interdicţia de a nu părăsi ţara 30 de zile. Acesta este bilanţul acţiunii începute miercuri dimineaţă vizavi de destructurarea unui grup organizat ce realiza atribuiri de contracte pe ochi frumuşi. Valentin Boldea, cercetat în libertate pentru complicitate la înşelăciune, acuză procurorii DIICOT că i-ar fi creat un prejudiciu de imagine deoarece una au scris în comunicatul remis miercuri dimineaţă şi altele i-au fost acuzaţiile aduse dar şi valoarea prejudiciului. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a fost acuzat iniţial că alături de fratele său, Mihail Boldea, şi alte persoane, a organizat un grup infracţional ce ar fi facut atribuiri de contracte cu statul, pentru reparaţii de unităţi de învăţământ şi spitaliceşti, din care s-a cauzat un prejudiciu de 450.000 de euro. Numai că, miercuri seara, dr. Valentin Boldea a fost lăsat în libertate, acuzaţia fiind schimbată în complicitate la înşelăciune iar prejudiciul fiind de 82.000 lei. Valentin Boldea susţine că procurorii DIICOT l-au întrebat doar de schimbarea unor termopane la două sedii ale DSP. Contractul fusese iniţiat înainte ca Valentin Boldea să fie şef la DSP Galaţi iar acesta susţine că a cerut reevaluarea acestuia şi a reusit să facă o economie de 20.000 de lei faţă de contractul iniţial.
„Proiectul tehnic a fost realizat la sfârşitul anului 2010, când la conducerea acestei instituţii nu mă aflam eu. Solicitarea de alocare de fonduri de la minister s-a făcut tot la sfârşitul anului 2010. Eu nu am făcut altceva decât să continui o procedură pentru reabilitarea a două sedii în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică, sediul de la Potcoava şi sediul de pe strada Roşiori, unde funcţionează Inspecţia Sanitară. Contractul s-a făcut în baza unui proiect tehnic care a fost reactualizat după un an, deşi legea spune că proiectul tehnic este valabil doi ani. Eu în anul 2011, înainte de a începe procedura de achiziţie, am făcut reevaluarea proiectului şi care a ieşit la o valoare mai mică cu 10.000 de lei, iar la contractul final am constatat că s-a făcut o economie de 20.000 de lei din banii Ministerului Sănătăţii. Care este prejudicial adus Ministerului Sănătăţii? Domnii procurori vor fi în măsură să aducă dovezi. Ministerul mi-a alocat 150.000 de lei, eu am cheltuit 130.000 de lei. În rest, cine a efectuat lucrarea... pe mine nu mă interesează. M-a interesat să facă o lucrare de calitate. Mi s-a adus un prejudiciu de imagine, pentru că, potrivit comunicatului postat pe site-ul DIICOT, eram acuzat de constituirea unui grup infracţional, iar în final, conform procurorilor DIICOT, sunt acuzat doar de infracţiunea de complicitate la înşelăciune. De la constituirea unui grup infracţional la complicitate la înşelăciune este o distanţă ca de la cer la pământ, pe care domnii procurori o ştiu mai bine decât mine. Oricum, prejudiciul de imagine a fost făcut, iar acum domnii de la DIICOT dacă nu-şi cer scuze, măcar să facă o erată la acel comunicat, pentru a fi în conformitate cu realitatea. În ceea ce priveşte acuzaţiile care mi se aduc, cred că domnii procurori trebuie să aducă dovezi şi nu eu trebuie să-mi dovedesc nevinovăţia”, a declarat dr. Valentin Boldea. Acesta a mai precizat că nu are nicio legătură cu firma care a facut lucrarea, care ar fi a lui Mădălin Andrei Petrea, fiul fostei secretare a lui Mihail Boldea.
În acelaşi dosar de evaziune fiscală, fratele său, Mihail Boldea, a primit iar mandat de arestare preventivă, împreună cu alte patru persoane. Mihail Boldea este însă deja arestat preventiv pentru o fraudă imobiliară de proporţii.


Articole înrudite