28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Caravana Atelierelor CRED dedicată bunelor practici în educaţie ajunge la Galaţi
Caravana Atelierelor CRED dedicată bunelor practici în educaţie ajunge la Galaţi

Sâmbătă, 9 aprilie, în intervalul orar 8.30 – 17.00, la Inspectoratul Şcolar al judeţului Galaţi, strada Portului, Nr. 55 B, Sala Multimedia, etajul I, are loc atelierul „Consilierea în vederea incluziunii copiilor cu cerinţe educaţionale speciale”. Proiectul „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” continuă astfel seria de evenimente naţionale „Atelierele CRED – Bune practici în educaţie”, organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic din România. În intervalul lunilor martie – mai 2022, sunt programate 45 de workshop-uri, desfăşurate la nivel naţional. Anul trecut, în perioada mai – iunie 2021, proiectul CRED a organizat prima serie de 45 de astfel de workshopuri, din totalul celor 90 vizate şi asumate în cadrul proiectului.

Evenimentele au fost şi vor fi găzduite în fiecare judeţ al ţării şi în Bucureşti, cele 90 de workshop-uri fiind programate să se desfăşoare pe parcursul a doi ani şcolari. "Evenimentul marchează organizarea celei de-a doua serii de workshop-uri din sub-activitatea A4.3 a CRED, „Informarea decidenţilor de politici educaţionale, experţilor şi partenerilor educaţionali relevanţi privind actualizarea Curriculumului Naţional” din proiectul „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED. La nivel naţional, în cadrul celor 90 de workshop-uri, este vizată participarea unui număr de 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învăţământul preuniversitar primar şi gimnazial - dezvoltatori de curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale şcolare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanţi ai partenerilor sociali etc. Fiecare eveniment are caracter interactiv, fiind urmărită valorificarea experienţei şi expertizei participanţilor în implementarea curriculumului naţional centrat pe competenţe-cheie. De asemenea, formatul facilitează reflecţia participanţilor cu privire la condiţiile de transfer ale unor bune practici şi la posibile arii de cooperare", transmite echipa de organizare.

Mai multe detalii despre proiectul CRED şi activităţile desfăşurate sunt disponibile pe www.educred.ro sau pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.


Articole înrudite