18 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campanie anticorupţie, la Galaţi: „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva”
Campanie anticorupţie, la Galaţi: „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva”

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda iniţiată de BAT România, a lansat astăzi, 13 decembrie 2024, campania naţională de prevenire a corupţiei „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva”. Scopul principal al campaniei este de a descuraja practicile de dare şi luare de mită, subliniind consecinţele legale şi sociale grave ale acestor fapte.
Sloganul campaniei, „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva”, a fost conceput pentru a contracara o mentalitate frecvent întâlnită în România, aceea că succesul sau rezolvarea unor situaţii se obţine prin mijloace nelegale. În centrul campaniei se află o serie de iniţiative de comunicare care explică într-un limbaj simplu, accesibil şi direct riscurile la care se expun cei care aleg să ofere sau să accepte mită.
Această iniţiativă face parte din seria de evenimente organizate de DGA pentru a marca Ziua Internaţională Anticorupţie – 9 Decembrie.
La Galaţi, campania a fost lansată în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea-Cahul, vineri, 13 decembrie, începând cu ora 12:00 (foto).
Această campanie a fost demarată ştiută fiind atitudinea cetăţenilor privind corupţia în Uniunea Europeană, 75% dintre români considerând că faptele de corupţie reprezintă o problemă larg răspândită în Romînia. Totuşi, datele arată că mulţi cetăţeni aleg să nu raporteze cazuri de corupţie din diverse motive, cum ar fi dificultatea de a dovedi faptele (29%), teama că persoanele implicate nu vor fi pedepsite (23%) sau lipsa protecţiei pentru denunţători (23%).
Un studiu criminologic realizat de Ministerul Justiţiei împreună cu DGA indică faptul că valorile morale şi educaţia sunt principalii factori care pot preveni implicarea în fapte de corupţie. Aproape 68% dintre respondenţi consideră că educaţia joacă un rol esenţial în descurajarea acestor practici. În acest context, campania îşi propune să contribuie la schimbarea percepţiei publice şi să întărească ideea că un comportament integru este nu doar posibil, ci şi necesar.
Campania „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva” promovează numărul de telefon 0800.806.806, pus la dispoziţie de DGA pentru raportarea anonimă şi confidenţială a faptelor de corupţie.

Galerie de imagini, mai jos!


Articole înrudite