28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ieri după amiază, începând cu ora 15, urma să înceapă ultima şedinţă de negociere pe marginea Contractului Colectiv de Muncă, în ultima zi a perioadei legale de tratative, care este de 60 de zile. Potrivit declaraţiei făcute înaintea începerii şedinţei de către liderul Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber, în cazul în care nu se ajunge la nicio înţelegere în cadrul şedinţei care se anunţă a fi una maraton, este posibil ca reprezentanţii celor două părţi să convină asupra prelungirii perioadei de negociere.
„Vom vedea dacă reprezentanţii administraţiei vor veni cu o altă propunere şi ne interesează în special o propunere care să fie legată de creşterea salariului şi nu de acordarea unor bonusuri care nu sunt incluse în salarii. Noi, în cadrul ultimei şedinţe de negociere, am prezentat o nouă cerere, care a fost aprobată în cadrul şedinţei de consiliu desfăşurată luni, şi care prevede majorarea cu 10% a fondului de salarii, ceea ce ar însemna creşterea cu 200 de lei a salariilor, în două etape, cu excepţia angajaţilor care au salarii personalizate care sunt de minim 4.000 de lei. De asemenea, am mai cerut creşterea salariului minim la nivel de unitate de la 700 la 800 de lei, creşterea primei de vacanţă la 800 de lei, precum şi promovarea unui anumit procent din muncitori şi respectiv din personalul TESA. Nu vom semna contractul dacă nu vom ajunge la un acord pe marginea capitolului salarizare”, ne-a declarat înainte de începerea şedinţei de negociere Gheorghe Tiber.
Reprezentantul Federaţiei sindicale Solidaritatea CN Metal, Costică Harnagea, ne-a declarat şi el înaintea începerii şedinţei de negociere că şi-a consultat membrii de sindicat în legătură cu ceea ce trebuie făcut mai departe. „Vom vedea dacă conducerea va veni cu o altă propunere decât cea avansată acum câteva săptămâni, precum şi cum vor decurge discuţiile pe marginea uneia din variantele propuse de noi, care prevedea acordarea în 3 trepte a unui bonus, din care bonusurile acordate în primele două tranşe să nu fie condiţionate de rezultatele economico-financiare ale unităţii şi am mai propus de asemenea creşterea salariului minim de la 700 la 750 de lei”, ne-a declarat Costică Harnagea. Informaţii legate de rezultatele negocierilor le puteţi citi în ediţia online a ziarului.


Articole înrudite