18 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
1.000 de elevi din Galaţi au beneficiat de ore de educaţie rutieră prin programul România în Siguranţă
1.000 de elevi din Galaţi au beneficiat de ore de educaţie rutieră prin programul România în Siguranţă

1.000 de elevi din şcolile şi liceele din Municipiul Galaţi au participat la „Ora de Educaţie Rutieră”, parte a Programului România în Siguranţă, iniţiat de Asociaţia EDIT. Proiectul a fost realizat cu sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale: Primăria Municipiului Galaţi, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi şi Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului.

În cadrul proiectului, un reprezentat al asociaţiei cu formare psihopedagogică şi un agent de poliţie au transmis informaţiile de bază privind siguranţa participanţilor la trafic elevilor din Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială Nr. 25, Şcoala Gimnazială Nr. 33, Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu şi Liceul Teoretic Dunărea. Fiecare elev implicat în proiect a primit un kit educaţional pe siguranţă rutieră cu materiale informative ce pot fi folosite atât la clasă, cu cadrele didactice, cât şi acasă, cu părinţii.

În cadrul programului „România în Siguranţă” în Galaţi, a fost organizată şi Conferinţa de Educaţie pentru Siguranţă, cu reprezentanţi din partea autorităţilor publice, specialişti în siguranţă rutieră şi experţi educaţionali, cu scopul de a aduce pe agenda publică importanţa educaţiei pentru siguranţă şi îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă din Agenda 2030, şi să ofere totodată un spaţiu de discuţie pentru experţi din domeniul educaţiei şi siguranţei rutiere. La conferinţă au fost prezenţi şi Laszlo Borbely, Consilier de Stat, Andrei Lucian Valeriu, Viceprimar Primăria Municipiului Galaţi, Carp Gabriel Bogdan, Comisar şef de poliţie, Lt. Col. Eugen Marius Chiriţă – ISU Galaţi.

„Ne-am bucurat să avem sprijinul autorităţilor din Galaţi pentru implementarea „Orei de Educaţie Rutieră” în şcoli şi licee din oraş, fiecare oraş în care ajunge programul România în Siguranţă reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte educaţia şi siguranţa rutieră din România. Ora de educaţie rutieră este un succes şi datorită elevilor care se implică activ - am fost primiţi cu entuziasm de către elevii din Galaţi, care şi-au manifestat interesul de a afla cât mai multe informaţii despre siguranţa rutieră. Elev cu elev, facem România în siguranţă!” – Liviu Zorilă, Preşedinte Asociaţia EDIT.

România în Siguranţă este un program naţional de educaţie care urmăreşte instruirea şi informarea copiilor, tinerilor şi adulţilor în ceea ce priveşte educaţia pentru siguranţă. Programul îşi propune să ajungă, cu lecţii de educaţie rutieră şi prim-ajutor, la 5.000 de elevi din Bucureşti şi din ţară, până la sfârşitul anului, şi la peste 500.000 de copii şi adolescenţi, în următorii trei ani. Pe lângă acestea, programul include şi cursuri de conducere defensivă pentru tinerii şoferi şi cursuri de formare pentru cadre didactice şi pentru poliţişti din toată ţara.

Programul România în Siguranţă este iniţiat de Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltarea şi Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD). Partenerii programului: Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Generali România şi Swarco. Partenerul de mobilitate care asigură deplasarea formatorilor în şcoli este Sixt Group Romania.

Asociaţia EDIT este o organizaţie neguvernamentală care dezvoltă proiecte pe teme de educaţie rutieră, educaţie pentru situaţii de urgenţă şi prim-ajutor. Proiectul ei educaţional „Ora de Educaţie Rutieră”, dedicat copiilor de la grădiniţă, gimnaziu şi adolescenţilor de la liceu, a ajuns la peste 125.000 de beneficiari (elevi din învăţământul preşcolar, şcolar şi liceal, inclusiv la cadre didactice şi părinţi - pentru toţi participanţii la trafic). În 2020, Asociaţia EDIT a lansat prima campanie online de educaţie pentru prim-ajutor #LeapşaPentruViaţă, cu peste 1,5 milioane de vizualizări, în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Mai multe detalii despre activitatea asociaţiei pe româniaînsiguranţă.ro.


Articole înrudite