Şi, în mod surprinzător, aici nu mă refer la medici, cu tot ce li se poate imputa, ci la ceea ce face ca medicii să nu mai poată să performeze normal. În cazul unei nenorociri medicale de orice fel, de la pacient decedat la o tragedie cum e cea cu incendiul din maternitate, în primul lot de vinovaţi puşi la zid şi sacrificaţi opiniei publice sunt medicii sau asistentele.
Nu mai contează că maturele măsuri anticriză în sănătate luate de genialul guvern pe care îl avem pune Sănătatea pe ultimul loc, aproape, şi face ca numărul cadrelor medicale să fie din ce în ce mai mic. Şi e de mirare că se întâmplă accidente când ai un singur cadru medical o o hală de paturi şi acela cu salariul redus 25%? Sau e de mirarea că se întâmplă tragedii pe bandă rulantă în spitalele de peste tot din ţară atâta vreme cât chiar un ministru al actualului guvern încurajează medicii să plece? Probabil că domnia sa, ca şi alţi iluştri politicieni, nu dă doi bani pe cine ne pune nouă, celor de la care cer votul, piciorul în ghips la Reşiţa sau Galaţi, atâta vreme cât dumnealor se tratează prin Viena. Nu că nu am face-o şi noi, dar nu prea avem cum. Nu cu impozite mărite, salarii tăiate şi somaj cât cuprinde. Dar asta e problema noastră, nu a distinşilor politicieni, puşi pe declaraţii care de care mai demagogice sau pe aruncat de-aiurea bani pe ”frunze” ce ar trebui să ademenească turişti.
Aşa că nu cred că de omorât ne omoară doar medicii ori asistentele, neglijenţa lor. E drept, ne costă scump, dar cred că tot felul de politicieni de diverse coloraturi, dar având doar legea nesimţirii drept crez , sunt adevăraţii ucigaşi, cei care ne omoară cu zile, distrugând prin subfinanţare sistemul sanitar, distrugând economia cu măsuri pro-criză în loc de anti-criză şi zâmbindu-ne sfidător de la înălţimea maşinilor de lux atunci când ne cer să strângem cureaua.
Este simplu să dai vina pe acarul Păun, întotdeauna se va găsi unul şi este clar că niciodată adevăratul vinovat nu va plăti. Mai ales când pe noi nu ne interesează decât cine a apăsat butonul, nu şi cine a spus că acesta trebuie să fie apăsat. Este atât de greu ca atunci când ai doar două fire de paie să le împarţi... nu la doi, ci la zece măgari... Şi atunci care e prioritatea mai ”prioritate”? Să iei medicamente, să schimbi extinctoarele sau să verifici instalaţia electrică? Cei care au dat, însă, pentru toate astea, doar ”trei paie”, sigur nu vor fi niciodată puşi la stâlpul infamiei şi nici nu îşi vor pierde călduţele posturi primite pe seama culorii politice dar şi a marii competenţe de a duce mapa şefului care trebuie.