Sclavagism modern şi haos stabilit într-o societate divizată prin ura însămânţată între diferite categorii sociale. Acesta este contextul în care s-au împărţit clar apele politice. Nu la stânga şi la dreapta, în funcţie de ideologiile politice, ci de o parte şi de alta a unui punct reprezentat de o persoană. Această despărţire a apelor, cristalizarea taberelor, anunţă replierea forţelor pentru continuarea războiului politic început de câţiva ani. Mesajul comun este cel al urii. Ura exacerbată, care va lua şi de această dată forme apoteotice. Stânga şi dreapta s-au amestecat, culorile se disipă în domnia haosului. Strategii politice privind politici economice reale, sociale, reprezintă chestiuni secundare. Liberalismul promovat de părintele economiei mondiale, Keyns, susţinut de politicienii liberali, marşa pe libera iniţiativă şi neamestecul statului. Iar în opoziţie totală, teoria intervenţionismului susţinea necesitatea ca statul să controleze cât mai mult din economia unei ţări. Cele două curente economice clasice nu se mai contrazic în aceste vremuri. În ţările moderne liberalismul şi intervenţionismul au fost împletite astfel încât mediul economic privat se dezvoltă aducând fonduri la bugetul de stat, de unde se susţin învăţământul, sănătatea, apărarea şi proiectele economice ce ţin de strategia naţională, pentru care agenţii privaţi nu ar avea capacitatea financiară necesară să le realizeze.
În minunata Românie, după desfiinţarea industriei, agriculturii, înrobirea oamenilor la bănci, a picat mirific această „criză economică”. Măsurile luate de guvernele ultimilor ani au asasinat mediul privat, oprind deci posibilitatea acumulării de fonduri importante la bugetul de stat. După primii şomeri din privat au urmat tăierile bugetare, asmuţirea românilor împotriva românilor. Valoarea terenurilor, a caselor, a scăzut, deci vom putea fi cumpăraţi „la bucată pe metrul pătrat” de străini, care îşi vor putea dezvolta aici afaceri profitabile, realizate de o forţă de muncă românească, aproape neplătită. Aflaţi în diverse etape ale crizelor de nervi, tot mai mulţi români mor de foame, frig, griji. Dacă nu le cedează pur şi simplu inimile, creierele, comit acte de suicid.
În acest context, ura este cea care şterge barierele. Haosul din societatea noastră face posibilă coexistenţa dintre opresori şi cei altădată opresaţi. Astfel a apărut mariajul social-liberal. Zone de dreapta, de stânga, nu mai există. Chiar dacă unii încearcă să le revendice.
Ura este dominanta majoră. Românii au suportat efectele cabotinismului, populismului, indiferenţei, lipsei responsabilităţii politicienilor şi mai ales aviditatea lor fără margini care îi cuprinde, invariabil de culoarea politică, atunci când ajung la guvernare?! Unde se vor afla românii în viitorul apropiat? La mijlocul focului încrucişat, constituind carne de tun! Românii se vor înrola cu bună ştiinţă - unii motivaţi de ura socială, iar alţii pentru că se opun.