Lipsa de bani specifică de acum crizei a devenit un fapt cotidian şi ea loveşte, evident, şi în partea de investiţie medicală a clinicilor private. Este greu uneori să scoţi din buzunar bani serioşi pentru a putea oferi pacienţilor condiţii de tratament acordat cu aparatură de ultimă generaţie. Numai că uneori o idee bună face cât toţi banii din lume. Aşa a reuşit dr. Adrian Purdea de la clinica ADDENT să acceseze fonduri printr-un program european, pe baza căruia a putut să îşi doteze cabinetul cu aparatură de ultimă generaţie. Tot ce e nou în materie de dotare a unui cabinet stomatologic se găseşte acum la ADDENT. Amintim numai cele trei unităţi radiologice cu senzor, individuale, care, pe lângă faptul că afişează în timp real rezultatul investigaţiei, sunt mai sigure pentru pacienţi, radiaţia la care aceştia sunt expuşi în timpul radiografiei fiind cu 25% mai mică decât la dispozitivele clasice. Dar doctorul Purdea nu a fost singur în această poveste, care s-a finalizat cu dotarea cabinetului. Ada Purdea, managerul de proiect, dar şi Corina Sofrone, consultant de proiect la RO CONSULT SRL, au avut o influenţă decisivă în transformarea unui vis în realitate.
”Totul a început ca o joacă, un proiect al soţiei făcut la finalizarea unui curs. Apoi ne-am gândit că ar putea deveni totul real, aşa că, după ce proiectul a fost «periat» de Corina Sofrone, consultant de proiect, a fost depus şi în cele din urmă aprobat. A urmat munca de birou propriu-zisă, dar acum s-a încheiat iar toată dotarea cabinetului este pe maxim. Le putem oferi acum pacienţiilor, la aceleaşi preţuri, tratamente mult mai performante, nu neapărat mai rapide, dar făcute cu materiale şi aparatură la cele mai înalte standarde”, a precizat dr. Adrian Purdea, medic primar stomatolog.
Obiectivul general al proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 a constat în creşterea capacităţii SC Cabinet Stomatologic ADDENT Dr. Purdea Adrian SRL Galaţi de a asigura o paletă largă de servicii medicale stomatologice prin achiziţionarea de echipamente performante. Clienţilor clinicii le este oferit accesul la tratamente medicale de calitate, servicii la standarde comunitare, iar pentru personalul angajat se asigură pregătire profesională şi condiţii de desfăşurare a activităţii la un nivel ridicat de calitate. Valoarea totală a proiectului a fost de 594.534,57 lei, din care finanţare nerambursabilă 479.664,98 lei şi 114.869,59 reprezintă contribuţia beneficiarului.
”E o premieră şi sper că şi alti medici îi vor urma exemplul”
A precizat dr. Doina Ciocănaru, preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti Galaţi, care a fost prezentă la finalizarea proiectului alături de alţi membri ai Colegiului dar şi de fostul preşedinte, dr. Vasile Ghioca. ”Îi felicit din toată inima pentru tot ce au reuşit să facă. Sper că acesta este încă un semn pe care stomatologia gălăţeană îl dă mediului de afaceri. Vedeţi deci că se poate şi în vremuri de criză să se poată realiza lucruri notabile ca acesta. Sper ca exemplul dr. Purdea să fie urmat şi de alţi medici. Suntem în criză financiară, asta e adevărat, dar vedeţi că ideea contează”, a mai spus dr. Doina Ciocănaru.