28 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Refugiaţii din Ucraina pot folosi Revolut în România
Refugiaţii din Ucraina pot folosi Revolut în România

Super-aplicaţia financiară Revolut anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că oferă posibilitatea de a deschide cont şi acces la servicii de plăţi persoanelor refugiate din Ucraina, indiferent de naţionalitate, în toate pieţele din Spaţiul Economic European (SEE), inclusiv România.

Revolut a simplificat o serie de paşi din procesul de înregistrare în aplicaţie şi a renunţat la taxele pentru alimentarea conturilor sau pentru schimburile valutare, pentru a face mai uşor şi mai rapid accesul la resursele financiare pentru persoanele care au fugit din calea războiului.

„Aproape trei milioane de refugiaţi au trecut deja graniţele Ucrainei în căutarea siguranţei în alte ţări, inclusiv în România, iar cei mai mulţi au un număr limitat de documente personale asupra lor şi resurse insuficiente. Pentru mii de familii, accesul rapid, sigur şi uşor la bani a devenit o nevoie stringentă. De aceea, printr-un coridor de acces la fondurile din ţara de origine, Revolut le permite celor care au părăsit Ucraina să îşi poată folosi resursele financiare, în ţara de destinaţie din SEE. Revolut oferă posibilitatea de a deschide cont în aplicaţie oricărei persoane care a părăsit Ucraina şi îi permite acesteia să-şi alimenteze contul de pe un card emis în Ucraina, să facă plăţi şi să îşi schimbe banii în diverse valute sau să economisească.

Pentru contul Revolut Standard nu se percep taxe de utilizare şi deţinătorul poate să îl folosească pentru a trimite/primi bani, dar şi pentru tranzacţii în alte monede. Cardul Revolut poate fi utilizat oriunde în Spaţiul Economic European şi în Ucraina, cu o limită de 1.500 EUR pe zi, pentru transferuri către alte conturi bancare şi peer-to-peer către alte conturi Revolut. Prietenii şi rudele aflate deja în Europa vor putea, de asemenea, să transfere bani rapid şi în siguranţă, persoanelor refugiate, în limitele de utilizare corectă a planului standard.

În Spaţiul Economic European, crearea unui cont necesită, de obicei, dovada dreptului de şedere în Europa. Cum mulţi dintre cetăţenii ucraineni alungaţi de război nu au posibilitatea de a furniza aceste documente, Revolut a simplificat această cerinţă pentru a se asigura că persoanele refugiate pot crea rapid un cont şi îşi pot utiliza rezervele bancare. În condiţiile în care procesul de înscriere a fost simplificat, Revolut a pus în practică toate măsurile necesare şi o echipă dedicată se asigură că reglementările sunt respectate şi satisfăcute în mod corespunzător.

Odată ce contul Revolut este configurat, persoanele refugiate din Ucraina vor putea conecta orice card bancar ucrainean cu contul lor Revolut şi vor putea începe imediat să-şi alimenteze contul în diverse valute. De asemenea, aplicaţia a înlăturat taxele suplimentare pentru persoanele care au părăsit Ucraina din cauza războiului, astfel încât să poată schimba moneda naţională grivna (hrivna) în orice valută”, se arată în comunicatul citat.

Paşi de urmat de către persoanele refugiate pentru a-şi deschide un cont Revolut:

- Se descarcă aplicaţia mobilă Revolut;
- Se apasă pe butonul „Începe” şi se notează numărul de telefon pe care îl utilizează în prezent. Poate fi orice număr de telefon, inclusiv numărul de telefon ucrainean, atât timp cât pe acel număr se pot primi SMS-uri;
- Se selectează ţara în care se află persoana (ţara de reşedinţă, de exemplu Polonia, România, Slovacia etc.);
- Se furnizează adresa actuală din afara Ucrainei (de exemplu, adresa adăpostului sau a reşedinţei temporare) şi se completează informaţiile personale;
- Se confirmă identitatea, selectând şi încărcând paşaportul ucrainean (pentru persoanele de altă naţionalitate decât cea ucraineană, dar care sunt de asemenea evacuate din Ucraina, se urmează aceiaşi paşi şi se încarcă paşaportul, precum şi viza ucraineană) sau cartea de identitate, deoarece acestea sunt documentele care permit refugiaţilor ucraineni să deschidă un cont.


Articole înrudite