22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Peste 17.000 de firme de tip SR L-D (microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant) sunt active în prezent, la nivel naţional, înregistrându-se o creştere de 6.000 de companii raportat la anul anterior, a declarat preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Florin Jianu.
„Creşterea numărului de antreprenori debutanţi este un semn clar că tot mai mulţi români fără experienţă în domeniu aleg să se bazeze pe sprijinul oferit prin intermediul programelor guvernamentale, să contribuie la dezvoltarea economiei româneşti şi să creeze noi locuri de muncă. În prezent, la nivel naţional sunt active 17.000 de firme de tip SR L-D, înregistrându-se o creştere de 6.000 de companii raportat la anul anterior. Ca urmare, instrumentele pe care trebuie să le creăm în continuare ar trebui să se bazeze pe acelaşi parteneriat public-privat, în urma căruia a rezultat şi Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri (S.R.L.-D)”, a spus Florin Jianu.
Acesta a precizat, totodată, că va continua să propună Guvernului instrumente care să susţină integrarea tinerilor şi consolidarea mediului de afaceri.
„Pornind de la iniţiativa de succes pe care am propus-o în urmă cu 4 ani, voi continua să propun Guvernului instrumente care să susţină integrarea tinerilor şi consolidarea mediului de afaceri. Autorităţile trebuie să ţină cont de aportul firmelor nou înfiinţate în domeniul IT, a căror contribuţie la Produsul Intern Brut a fost de 5,1% în 2014, exact la acelaşi nivel ca şi agricultura. Investiţiile în agricultură au fost însă de ordinul miliardelor, deci ca atare sectorul IT — unde investiţiile sunt mult mai mici — are un potenţial foarte mare”, a mai spus preşedintele PTIR.


Articole înrudite