21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O oţelărie de 150 de milioane de euro este construită la Olteniţa
O oţelărie de 150 de milioane de euro este construită la Olteniţa
Fabrica va fi situată la Olteniţa şi este construită de o companie aflată în proprietatea familiei indiene Gupta. Investiţia confirmă faptul că industria autohtonă a produselor din oţel rămâne un joc în doi între indieni şi ruşi.
Transdanube Industries SRL, parte a African Steel Mills, construieşte în oraşul Olteniţa din judeţul Călăraşi o oţelărie şi un laminor, proiect de 150 milioane euro, potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de Newsin.
"Unitatea va avea o capacitate de producţie de 500.000 tone pe an de oţel lichid şi 450.000 de tone/an de fier beton. Investiţia va crea în mod direct 300 de locuri de muncă şi colateral până la 1.500 locuri de muncă. Proiectul investiţional va fi implementat în 30 de luni şi sperăm să fie gata până la sfârşitul anului 2012", au declarat reprezentanţii Transdanube Industries SRL.
Potrivit acestora, printre motivele pentru care a fost aleasă Olteniţa ca locaţie se numără faptul că este port la Dunăre şi deţine infrastructură industrială. Investiţia va fi construită pe terenul fostei centrale termice zonale Olteniţa şi pe o parte din suprafaţa fostei turnătorii Turol SA.
Managementul de proiect este furnizat de VWN Steel Solution, companie cu peste 20 de ani de experienţă în industria oţelului. Totodată, parteneri în cadrul acestei investiţii sunt Grupul Danieli din Italia, BCP Bucureşti şi ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice).
African Industries Group a fost fondat în anii 1970 de către P.K. Gupta şi este administrat în continuare de către familia Gupta. Transdanube Industries SRL este prezentă în România începând din 2007, când a achiziţionat o parte din fosta turnătorie Turol SA. Un an mai târziu, TDI a cumpărat prin licitaţie fosta Centrală Termică de Zonă din Olteniţa.
Cea mai mare uzină siderurgică din România este la Galaţi şi se află în proprietatea concernului indiano-luxemburghez Arcelor Mittal. Industria produselor din oţel din România este un joc în doi între companii indiene şi ruseşti. Astfel, dacă Arcelor Mittal deţine fabricile de la Galaţi, Hunedoara dar şi producătorul de ţevi Petrotub Roman, uzine precum COS Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Artrom Slatina ori TMK Reşiţa sunt proprietatea unor firme deţinute de oligarhi ruşi.


Articole înrudite