13 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Industria de morărit şi panificaţie îşi califică personalul
Industria de morărit şi panificaţie îşi califică personalul
Reprezentanţi ai angajatorilor din industria de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie, dar şi  reprezentanţi ai angajatorilor din alte domenii de activitate şi ai instituţiilor de învăţământ din domeniu s-au întâlnit ieri la hotel Vega a pentru a discuta impactul calificării şi recalificării angajaţilor din industria de morărit, panificaţie, patiserie şi cofetărie prin programe de formare continuă, organizat de Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB). Acţiunea a urmărit practic analizarea rezultatelor proiectului “Promovarea accesului angajaţilor din industria de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie la Programe de FPC inovatoare, moderne, de calitate europeană”.  „Fluctuaţiile de personal din panificaţie şi morărit sunt mari, iar joburile nu sunt bine plătite. De aceea, patronatul din morărit şi panificaţie recrutează personal aproape permanent şi cine se adaptează, rămâne”, a declarat Mirela Mustaţă, prezentatoarea proiectului.

80% dintre beneficiari sunt femei

Beneficiarii direcţi ai proiectului amintit sunt 342 angajaţi, din care interesant de amintit este că 80% sunt femei, din cele 151 societăţi comerciale membre ANAMOB care activează în industria de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie, din sase regiuni de dezvoltare din România. Este vorba de Regiunea  Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Centru şi Bucureşti Ilfov, angajaţii din morărit şi panificaţie participând la cursuri de formare profesională pe trei niveluri de calificare. Obiectivul general al proiectului este creşterea competitivităţii economice prin calificarea profesională a angajaţilor din domeniul industriei de morărit, panificaţie, patiserie şi cofetărie la standardele europene din domeniu. Perioada de implementare a proiectului a fost de 36 luni, fiind cuprinsă între 01.07.2010 - 30.06.2013. Seminarul de ieri a urmărit prezentarea şi transferul rezultatelor proiectului la nivel local, analiza impactului proiectului şi iniţierea unor dezbateri care să genereze propuneri de politici locale şi soluţii adaptate la nivelul judeţului Galaţi.

Articole înrudite