22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut la 50,8 puncte, în iulie
Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut la 50,8 puncte, în iulie

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România pentru luna iulie a scăzut cu 7,7 puncte comparativ cu luna anterioară, până la 50,8 puncte, declinul fiind generat atât de componenta privind condiţiile curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii cât şi de anticipaţii, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
Indicatorul condiţiilor curente a fost de 63,8 puncte, valoare în scădere cu 7,8 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor s-a redus cu 7,2 puncte, la valoarea de 44,4 puncte, cea mai mică înregistrată începând din martie 2013.
În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5025 lei pentru un euro, iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000 lei pentru un euro.
Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (august 2017/august 2016) a înregistrat o valoare mediană de 0,97% (valoare în scădere cu 1,03% faţă de exerciţiul anterior).
"Este de remarcat înrăutăţirea anticipaţiilor privind condiţiile macroeconomice globale, 60% dintre participanţii la sondaj anticipând un mediu global ostil în următoarele 12 luni", se precizează în comunicatul citat.
Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 şi reprezintă un indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.
Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA.
Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la Condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi Anticipaţiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie.
CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst.


Articole înrudite