Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din Regiunea Dunării vor putea participa, între 30 şi 31 octombrie, la Bucureşti, la cea de-a treia ediţie a manifestării „Danube Financing Dialogue”, unde vor avea ocazia să intre în contact cu potenţialii investitori, informează un comunicat.
"Reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi ai instituţiilor financiare din Regiunea Dunării vor avea posibilitatea de a se reuni şi discuta, în jurul aceleiaşi mese, în cadrul unor întâlniri directe şi sesiuni de tip matchmaking", se menţionează în documentul citat.
Potrivit sursei citate, la dialog sunt aşteptaţi aproximativ 200 de participanţi interesaţi să identifice posibilităţi de finanţare, precum şi noi domenii de activitate în Regiunea Dunării. În plus, vor fi prezenţi la eveniment reprezentanţi ai Comisiei Europene, Băncii Naţionale a României, Băncii Centrale a Austriei, Băncii Centrale Europene, Fondului European de Investiţii şi Băncii Europene de Investiţii.
Cea de-a doua ediţie a "Danube Financing Dialogue" a avut loc la Belgrad, în luna ianuarie 2013, fiind găzduită de Banca Centrală a Serbiei, iar prima ediţie a avut loc în Austria.
Similar ediţiilor anterioare ale DFD, organizate de Austria ?şi Serbia, evenimentul din acest an din România va fi găzduit de banca centrală, Banca Naţională a României. Este important de semnalat că, în aceeaşi săptămână şi tot la Bucureşti, va avea loc cel de-al 2-lea Forum Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, care reuneşte toţi actorii importanţi din Regiunea Dunării. Primul Forum Anual, care a avut loc în luna noiembrie 2012, i-a avut ca invitaţi pe Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi Comisarul UE pentru Politici Regionale, Johannes Hahn. Anul acesta, la Forumul din Bucureşti sunt aşteptaţi oaspeţi de prim rang, ceea ce îndreptăţeşte aşteptări la fel de mari şi pentru cea de-a 3-a ediţie a DFD.
După cum am precizat, anul acesta evenimentul s-a mutat mai spre sud-est, fiind astfel mai aproape de acea promiţătoare regiune pentru UE, cu circa 230 de milioane de persoane. Ediţiile anterioare ale DFD au conchis că Regiunea Dunării va avea o contribuţie hotărâtoare la îmbunătăţirea performanţei economice a UE. Aceasta se datorează şi faptului că ea cuprinde mai multe regiuni metropolitane, care reprezintă motoarele creşterii din respectivele ţări.
„Când oameni capabili se întrunesc să schimbe ceva, atunci şi Dunărea ar putea curge şi în sens invers”, a declarat Jorgovanka Tabakoviæ, guvernator al Băncii Naţionale a Serbiei la ediţia anterioară a DFD. Prin urmare, nimic nu mai poate sta în calea succesului celei de-a 3-a ediţii a DFD.