28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
DGRFP Galaţi: 21 decembrie 2020 - Termen de plată pentru obligaţiile fiscale cu scadenţă la 25 decembrie 2020
DGRFP Galaţi: 21 decembrie 2020 - Termen de plată pentru obligaţiile fiscale cu scadenţă la 25 decembrie 2020

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi informează că luni, 21 decembrie 2020, este termenul limită pentru declararea şi  plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului, a căror scadenţă şi/sau termen de declarare se împlineşte la 25 decembrie.
Potrivit legii, creanţele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente şi/sau se declară până la data de 21 decembrie. În situaţia în care data de 21 decembrie este zi nelucrătoare, creanţele fiscale sunt scadente şi/sau se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.

Facilităţi fiscale

Totodată, DGRFP Galaţi reaminteşte faptul că în această perioadă contribuabilii pot beneficia de unele facilităţi fiscale, dintre care menţionăm:
- Eşalonarea simplificată la plata obligaţiilor fiscale pe o perioadă de cel mult 12 luni - se poate solicita, în condiţiile legii, pentru obligaţiile fiscale principale şi accesorii a căror scadenţă s-a împlinit după data declarării stării de urgenţă şi nestinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală (temei legal O.U.G. nr. 181/2020). Termenul de depunere a cererii de acordare a eşalonării la plată simplificate este 15 decembrie 2020, inclusiv.
- Anularea unor obligaţii accesorii aferente obligaţiilor principale, administrate de A.N.A.F., restante la data de 31 martie 2020, inclusiv, în condiţiile legii, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 69/2020. Termenul de depunere a cererii de anulare a obligaţiilor accesorii este 15 decembrie 2020, inclusiv.
În vederea depunerii prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), formularele D5 - Cerere de acordare a eşalonării la plată, respectiv D3 - Notificare/Cerere de anulare a obligaţiilor de plată accesorii pot fi descărcate accesând site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii online/Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii.
„În contextul actual, al riscului răspândirii infecţiei cu Coronavirus (COVID-19), recomandăm depunerea cererilor prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual. Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, suspendarea măsurilor de executare silită pentru obligaţiile fiscale datorate în această perioadă încetează la data de 25 decembrie 2020“, precizează sursa citată.


Articole înrudite