Fructele proaspete, cartofii, zahărul, mierea şi apa, canalul şi salubritatea s-au scumpit cel mai mult în mai, comparativ cu aprilie 2011, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Preţurile produselor alimentare au crescut în medie cu 0,21%. Fructele proaspete s-au scumpit cu 6,71%, cartofii - cu 3,59, mierea - 1,41% şi zahărul - 1,24%. În schimb, ouăle s-au ieftinit cu 6,41%, conservele de legume cu 1,73%, brânza de oaie cu 0,61% şi cea de vacă cu 0,34%. Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,16%. Cel mai mult s-au scumpit energia termică - 0,85%, tutunul şi ţigările - 0,67% şi cărţile, ziarele şi revistele - 0,47%. Ceasurile, aparatele audio-video şi articolele sportive s-au ieftinit cu 0,5%, medicamentele cu 0,06%, iar articolele medicale şi combustibilii cu 0,05%. Tarifele serviciilor au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,36%. Cel mai mult s-au scumpit apa, canalul şi salubritatea - 1,23%, abonamentele auto cu 0,34%, transportul aerian şi telefonul - 0,32% şi serviciile de îngrijire medicală, cu 0,31%, în timp ce chiriile au scăzut cu 0,04%.