22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Activitatea economică în zona euro, la cel mai ridicat nivel din aprilie 2011
Activitatea economică în zona euro, la cel mai ridicat nivel din aprilie 2011

Un studiu realizat de compania de analize financiare Markit arată că activitatea economică în zona euro a înregistrat în martie cel mai semnificativ avans din ultimii aproape şase ani, transmite Reuters.
Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a urcat în martie la 56,7 puncte, de la 56 de puncte luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare a companiei Markit, cu sediul la Londra. Este cel mai ridicat nivel din aprilie 2011.
Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.
"Există o întărire semnificativă a economiei zonei euro, este într-adevăr un ritm rapid de expansiune", a apreciat Chris Williamson, economist şef al IHS Markit.
Acesta se aşteaptă ca PIB-ul zonei euro să înregistreze în primul trimestru din acest an un avans de aproximativ 0,6%, faţă de o expansiune de 0,4% în ultimele trei luni din 2016, în timp ce analiştii se aşteaptă la o creştere de 0,5% în perioada ianuarie-martie 2017.
În zona euro, politica monetară relaxată şi o atenuare a politicii fiscale vor sprijini un avans al economiei de 1,6% în 2017 şi în 2018, a estimat luna aceasta Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).


Articole înrudite