EximBank a acordat societăţii gălăţene Prutul SA un plafon multiprodus în valoare totală de 46,5 milioane de lei, destinat finanţării activităţii de trading cu cereale. Plafonul include o linie de credit în valoare de 40 de milioane de lei pentru asigurarea capitalului circulant în activitatea de trading cu cereale şi o linie de trezorerie pentru tranzacţii forward de 6,5 milioane de lei care să asigure companiei protecţie împotriva riscului valutar aferent activităţii de export.
”Susţinerea proiectelor din agribusiness rămâne o prioritate pentru noi, mai ales că vorbim despre un domeniu care încă oferă oportunităţi pentru dezvoltarea de afaceri solide, aşa cum este cazul companiei Prutul, una dintre puţinele business-uri antreprenoriale româneşti care se poziţionează ca un jucător de top pe acest segment. Avem experienţa multor parteneriate de succes pe acest segment, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse şi servicii la un nivel competitiv de preţ, atractive pentru companiile aflate în cautarea unor soluţii de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
”Prutul, prin ample programe de investiţii, s-a dezvoltat constant în ultimii ani. Astfel, în acest moment, avem un model de business integrat, adaptat nevoilor de piaţă şi îndreptat către susţinerea agriculturii moderne şi profitabile prin suportul pe care îl acordăm producătorilor agricoli din momentul înfiinţării până la valorificarea culturilor agricole. Parteneriatul cu EximBank ne ajută în acest demers, banca asigurându-ne parte din resursele de cash necesare pentru încheierea tranzacţiilor”, a declarat Valentin Chiser, director general adjunct Prutul SA.
Prutul SA Galaţi este unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România şi una dintre cele mai importante companii care activează în industria de agribusiness din ţara noastră. Compania deţine fabrica de ulei Prutul din Galaţi si 22 de capacităţi de depozitare a cerealelor şi oleaginoaselor în 9 dintre cele mai importante judeţe cu potenţial agricol din ţară.
În fabrica din Galaţi, una dintre cele mai moderne fabrici ale industriei de profil din România, se produce, rafinează şi îmbuteliază ulei de floarea-soarelui. Compania deţine 6 mărci proprii de ulei, poziţionate în toate segmentele de piaţă: Spornic, Prutul, Bonatello, Picasol (ulei de măsline), Surâsul Soarelui şi Boniflor. Prin produsul inovator Spornic Premium, primul ulei din Romania 100% High Oleic din floarea-soarelui, lansat în primăvara acestui an, Prutul SA se poziţionează ca un deschizător de drumuri în industria de profil. Compania, cu peste 550 de angajaţi în întreaga ţară în cele două divizii – ulei şi agribusiness, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 735 milioane de lei.