20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ghid practic: Cum să cumperi televizoare în 2022
Ghid practic: Cum să cumperi televizoare în 2022

CES 2022 tocmai s-a încheiat, iar majoritatea producătorilor majori de televizoare și-au prezentat cele mai mari și cele mai bune ecrane, au vorbit despre o calitate îmbunătățită a imaginii și au renunțat la cuvinte de interes precum HDMI 2.1, mini-LED și rezoluția 8K.

Majoritatea cuvintelor vor fi familiare pentru cumpărătorii de televizoare, în timp ce unele care sunt de fapt noi, cum ar fi QD-OLED, sunt combinații de termeni existenți care necesită încă explicație.

În următorul ghid vei găsi cele mai bune sfaturi despre ce înseamnă acei noi termeni și cum, când și chiar dacă merită să cumperi un televizor nou.

Ai nevoie de un televizor nou în 2022?

Cu excepția cazului în care televizorul tău actual este stricat, nu, nu ai nevoie de televizoare noi. Dar dacă vrei un televizor într-o altă cameră, sau televizorul tău actual pare că nu mai face față, ecranul său este prea mic sau vrei o calitate mai bună a imaginii sau un sistem Smart TV mai bun, s-ar putea să vrei un televizor nou. Și dacă ai economisit o grămadă de bani în timpul pandemiei, fără să călătorești sau să mergi cu transportul public la serviciu sau să mănânci în oraș, poate ai ceva bani în plus pentru a-ți satisface această dorință.

În funcție de vechimea televizorului tău actual, un model nou – fie unul lansat în ultimul an sau un televizor nou tocmai anunțat la CES – ar putea fi o actualizare plăcută pe care o vei aprecia de fiecare dată când vizionezi un serial preferat pe Netflix sau HBO. Dacă nu ai suficienți bani pentru un televizor nou, poți opta pentru televizoare resigilate.

Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a cumpăra un televizor?

Începând din toamnă. Modele noi precum televizoarele introduse la CES 2022 apar în primăvară și prețurile lor sunt cele mai mari atunci. Reducerile semnificative încep în noiembrie și continuă de Black Friday și în sezonul sărbătorilor. Pe la începutul noului an după CES (adică acum), cele de anul trecut vor rămâne la prețuri accesibile, iar luna februarie are chiar cele mai bune oferte la televizoarele de anul trecut. Însă în curând acestea vor începe să dispară și vor fi înlocuite din nou cu noile modele în primăvară.

Cumperi un televizor din 2021 acum sau aștepți un model din 2022?

Totul depinde de cât timp poți aștepta. Dacă vrei cea mai recentă și cea mai bună tehnologie de televizoare, probabil că ești deja setat pe un model 2022. Dar dacă vrei cea mai bună valoare, fără a rata mare lucru, o mișcare mai bună este să cumperi un televizor din 2021 acum, înainte ca acestea să dispară mai târziu în primăvara și vara asta. Un televizor din 2021 la o dimensiune sau un preț dat va avea, în general, o calitate a imaginii și caracteristici foarte asemănătoare în comparație cu omologul său din 2022.

Dacă nu te poți decide și nu te grăbești, așteaptă până toamna pentru a obține cel mai bun preț la televizoare din 2022.

Ce televizoare și funcții noi de la CES 2022 ies în evidență?

Iată o scurtă listă a preferatelor noastre de până acum.

Televizor mini-LED Sony X95K: Anul trecut, Samsung QN90A era cea mai bună alternativă high-end la OLED, dar Samsung încă nu a anunțat niciun model QLED 2022 specific, așa că acest Sony este alegerea pentru moment. Sony are un palmares excelent cu reglare locală completă și acesta este modelul său cel mai puțin costisitor cu mini-LED. Totuși, nu va fi ieftin.

QD-OLED: Primele televizoare Sony și Samsung care au un nou panou OLED de la Samsung Display vor fi scumpe și probabil că nu le vom recomanda celor mai mulți oameni să le cumpere, în defavoarea OLED-urilor mai accesibile. Dar fac totuși o impresie bună.

Telecomandă Sony:  Acesta nu este un motiv pentru a cumpăra un televizor scump, dar cu siguranță este grozav. Permite telecomenzii să emită un sunet, astfel încât să o poți găsi sub pernele canapelei sau oriunde ai pierdut-o.

Centrul de jocuri Samsung: Poate nu îți plac jocurile în cloud, dar poate îți place ideea de a consolida toate lucrurile legate de joc, inclusiv setările modului de joc și accesul la console, într-un singur loc. Există, de asemenea, posibilitatea de a împărți videoclipurile YouTube și jocul în același timp.


Articole înrudite