20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aceste cărți de dezvoltare personală nu trebuie să lipsească din biblioteca ta
Aceste cărți de dezvoltare personală nu trebuie să lipsească din biblioteca ta

Dacă dezvoltarea personală a devenit atât de populară în ultimii ani, aceasta se datorează faptului că le permite adepților săi să atingă starea de bine. Există multe tehnici pentru a crește, pentru a căpăta încredere în sine și pentru a se cunoaște pe sine. Alegerea unor cărți de citit de dezvoltare personală este una dintre ele.

Printre numeroasele cărți de citit disponibile pe piață sau într-o librărie online, dar mai jos găsiți câteva dintre cele care nu trebuie să lipsească din biblioteca voastră.

De ce să citești o carte de dezvoltare personală?

Dezvoltarea personală este o modalitate de a te cunoaște mai bine. Este o abordare proactivă care îi ajută pe oameni să se simtă mai bine pe plan personal, profesional, acasă și în relațiile lor. Cărțile de dezvoltare personală sunt deosebit de la modă și devin populare în întreaga lume. Din ce în ce mai prezente pe rafturile librăriilor, chiar și într-o librărie online, acestea le oferă cititorilor lor metode pentru a se simți bine și a prelua controlul asupra vieții lor.

Pentru a câștiga sau pentru a recâștiga încrederea în sine, pentru a înflori în cariera profesională, pentru a se reface după o dezamăgire sentimentală. Există multe motive pentru a te cufunda într-o carte de dezvoltare personală. Într-adevăr, acest tip de lectură oferă adepților săi chei pentru a reflecta asupra diferitelor aspecte ale vieții lor, pentru a găsi soluții pentru a-și îmbunătăți situația și pentru a-și atinge obiectivele.

Cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru a te educa despre bani

Să începem această selecție de cărți de citit cu un clasic al celor mai bune cărți de dezvoltare personală, „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki, publicată pentru prima dată în 1997. Aici, noțiunea de bogăție este deconstruită: a câștiga mulți bani nu te face neapărat bogat, iar un venit mai mic nu înseamnă neapărat sărăcie. Această carte oferă, de asemenea, o bază solidă pentru a înțelege ce greșeli nu trebuie să faceți în ceea ce privește educația copiilor dvs. cu privire la bani și pentru a înțelege ce nu ne oferă educația convențională. Acest bestseller este oferit într-o versiune special reeditată pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a cărții. Programul include noi perspective contemporane pentru a da și mai mult sens ideilor originale, sub forma a 9 sesiuni de studiu. O ocazie excelentă de a redescoperi această carte, dacă o cunoșteai deja. O poți găsi rapid într-o librărie online.

Cea mai bună carte de autoajutorare pentru schimbarea obiceiurilor

Unde există voință, există o cale! - Cine nu s-a lovit niciodată de această zicală, atât de nedreaptă în afirmarea ei? Pentru a schimba un obicei prost, James Clear este convins (și convingător) că nu este întotdeauna o chestiune de bunăvoință, ci de mijloacele puse în aplicare pentru a schimba acest obicei.

„Atomic Habits” vă oferă o metodă clară și practică pentru a vă zdruncina eficient obiceiurile. Oferiți-vă mijloacele de a vă îmbunătăți pas cu pas, zilnic, într-un mod compatibil cu situația și nevoile dumneavoastră. James Clear folosește concepte din neuroștiință, psihologie și biologie pentru a propune această metodă care și-a dovedit deja valoarea. Caută această carte într-o librărie online dacă vrei să-ți schimbi obiceiurile.

Cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru a găsi bucuria

Dezvoltarea personală este un concept care îi poate pune pe gânduri pe cei mai rezistenți dintre noi, iar Mark Manson a înțeles perfect acest lucru. „Arta subtilă a nepăsării” este un titlu pe cât de tranșant, pe atât de onest, și merge împotriva pozitivismului uneori toxic cu care ne confruntăm zilnic, în ciuda noastră. Mai puternici, mai sexy, mai bogați, mai rapizi. Ce-ar fi dacă am accepta că atunci când totul merge prost, totul merge prost?

În această carte, Mark Manson ne vorbește direct în ochi și ne încurajează să facem același lucru cu temerile, îndoielile și imperfecțiunile noastre. El ne invită, cu o lejeritate obraznică, să nu mai fugim, să punem lucrurile în perspectivă, să lăsăm să cadă vălul aspirațiilor noastre deconectate și, în același timp, să renunțăm pentru a găsi o viață mai veselă, mai ancorată în pământ, precum și acea încredere în sine care ne lipsește atât de mult. Un adevărat favorit în această selecție a celor mai bune cărți de citit.


Articole înrudite