Într-o caldă zi de sâmbătă, pe 8 iunie, Fundaţia Inimă de Copil şi-a serbat copiii în cea de-a XI-a ediţie a unui spectacol ce i-a avut ca artişti chiar pe copiii din programele fundaţiei.
În straie colorate în culorile fundaţiei, alb-rosu-negru, copiii curgeau dimineaţa în pâlcuri din maşinile care i-au transportat, cu nerăbdarea specifică vârstei şi cu emoţia specifică momentului. Fiecare şi-a ocupat locul în sală, cu ochii spre scen, gătită şi ea ca de sărbătoare, atenţi să nu le scape momentul în care vor avea ocazia să arate tuturor cât de mult le place să apară pe scenă.
Serbarea a fost deschisă prin apariţia prezentatorilor, care, cu aplomb dar şi ezitare, cu joc de scenă dar şi emoţie, au introdus spectatorii, pe nesimţite, în povestea unei Inimi de Copil. Scurta prezentare a organizaţiei şi a personalului de către directorul executiv al fundaţiei, Anna Burtea, a readus în memoria tuturor rezultatele obţinute în ultimul an şi satisfacţiile trăite în urma acestora. Peste 350 de copii au putut fi ajutaţi în anul care a trecut prin programele fundaţiei.
Pe rând au păşit pe scenă, în paşi de poveste, Scufiţa Roşie şi personajele îndrăgitei poveşti, actori fiind copiii cu dizabilităţi şi personalul de la Centrul de zi Lieşti. Atmosfera a fost continuată de cei din Cudalbi, care au ales să pună în scenă Povestea unui ciobănaş. Prin muzică şi dans au reţinut atenţia corul de copii al Şcolii nr. 16 Galaţi, ca mai apoi să treacă la dans cei din Şcoala „Gheorghe Pătraşcu” nr. 2 Tecuci – micuţi care, costumaţi în straie populare sau specifice zonei, aproape au ridicat sala în picioare cu melodiile pline de ritm şi antren. Pentru câteva momente, atmosfera a devenit serioasă şi educativă, moralizatoare şi deosebită prin jocul actoricesc al copiilor de la Centrul de zi „Teodora” din Galaţi, care au ales să interpreteza sceneta ”Povestea Marelui Turn”. Serbarea a fost întregită şi de cântecele interpretate de voluntari ai Clubului Impact din cadrul Liceului „Mihail Kogălniceanu”, dar şi de copiii centrului educativ ”Moara de lumină”, din Fileşti, care, în ciuda faptului că nu au fost acompaniaţi de linia melodică, şi-au susţinut cântecele cu mult curaj, cu încredere şi entuziasm. Momentele artistice au fost încheiate de copiii Centrului Pechea, care şi-au interpretat cântecele cu zâmbet, cu bucurie şi aplomb şi la final au întregit atmosfera de sărbătoare prin spargerea unor baloane umplute cu confetti.
În spectacol nu au fost uitaţi nici cei ale căror fapte şi gânduri, sprijin şi simţire au ajutat fundaţia în încercarea de a crea o lume mai bună pentru copii, de a le sprijini visele tinerilor şi famililor care au nevoie de sprijin.
„Pentru toţi cei 110 copii premiaţi, pentru toţi cei prezenţi pe scenă sau în sală, pentru toţi cei implicaţi a fost o zi a bucuriei. A valorizării. A sentimentului de apartenenţa la o comunitate care te înţelege, te susţine, te încurajează. Am creat punţi între oameni, am emoţionat, am creat sentimentul de apartenenţa dar şi imperativul implicării pentru toţi cei ce o pot face. Le mulţumim încă o dată tuturor celor ce au putut participa şi ne exprimăm profundul regret că astfel de momente încă nu încap pe agenda celor ce ne reprezintă ca şi autorităţi locale. Dar fiecare an reprezintă o nouă şansă...”, spune dr. Anna Cristina Burtea, directorul executiv al fundaţiei.