Ziua de 29 aprilie a fost zi de intensă sărbătoare pentru tecuceni, aceştia punctând în mod deosebit atât sărbătoarea creştin ortodoxă Izvorul Tămăduirii, cât şi Ziua veteranilor de război. Dacă la primul eveniment numărul participanţilor a fost deosebit de mare, la cel de-al doilea au fost prezenţi cu precăderii cei aniversaţi, soţiile supravieţuitoare şi primarul Eduard Finkelstain. Faptul că au lipsit cu desăvârşire tinerii, elevii, cadrele didactice, prezenţi în alţi ani, a lăsat un gust amar organizatorilor evenimentului. Cu toate acestea, programul iniţial a fost urmat cu stricteţe: discursuri şi un program artistic prezentat de Casa de Cultură Tecuci.
Prezenţi la eveniment au fost col. Mircea Lipşan, preşedintele Asociaţiei veteranilor de război, col.rez. Petre Brahnea, loc.col. Adrian Brahnea şi gen.rez. Constantin Moise. Cei prezenţi au ţinut câte un scurt discurs despre importanţa zilei marcate şi a celor ce au făcut posibilă stabilitatea şi pacea din zilele noastre, iar col. Petre Brahnea, purtător de cuvânt al Asociaţiei veteranilor de război, a citit un apel adresat guvernanţilor României, în care se preciza: „Veteranii de război sunt marginalizaţi. Revoluţionarii se leagă în lanţuri pentru a-şi obţine drepturile, însă noi venim în baston ori sprijiniţi de cineva şi nu mai avem posibilitatea de a ne lupta pentru drepturile noastre. Faptul că veteranii sunt uitaţi este vizibil şi acum, vedeţi lipsa tinerilor din sală, a cadrelor didactice, nimeni nu mai vine să-i vadă pe cei ce au luptat pentru pace, nimeni nu mai vrea să ne asculte. Facem un apel către domnul Traian Băsescu, în care vrem să îi reamintim de lipsa stimulentelor obţinute de veterani. Statul nu face niciun act de caritate cu facilităţile oferite. Gradele sunt onorifice pentru veterani, îi onorează dar nu îi îndestulează. România nu are voie să dea din ce în ce mai puţin celor ce au dat totul, chiar şi viaţa”. Momentele tensionate şi pline de emoţie, până la lacrimi uneori, au fost depăşite cu ajutorul spectacolului organizat în cinstea celor câţiva veterani tecuceni rămaşi în viaţă.
Pe lângă darul muzical, pensionarii tecuceni, veterani de război sau simpli civili, au fost anunţaţi că vor beneficia şi de un alt semn de preţuire din partea autorităţilor tecucene: un club al pensionarilor, ce îşi va avea sediul pe str. Gheorghe Petraşcu, în fosta locaţie a Grădiniţei nr.18, clubul fiind utilizabil începând cu data de 1 iulie.