În cadrul fiecărei şedinţe ordinare a Consiliului Local al Municipiului Tecuci Poliţia Municipală prezintă o informare cu activităţile desfăşurate pe parcursul lunii precedente. Astfel, pe 28 iulie a.c., a fost prezentată informarea cu activităţile desfăşurate de lucrătorii Poliţiei Municipiului Tecuci în luna iunie, în care se precizează: „Infracţionalitatea stradală se menţine, cu o uşoară scădere, la nivelul anului 2010, în sensul că în iunie 2010 au fost înregistrate ca număr de fapte stradale 6, iar în iunie 2011 un număr de 5 fapte stradale. Pe genuri de fapte, înregistrăm o scădere, -2, la infracţiunile de furt din societăţile comerciale, o creştere minimă, +1, la furturile din buzunare. Remarcăm că, în perioada lunii iunie, nu au fost înregistrate evenimente în posturile şi pe itinerarii de patrulare acoperite cu elemente de dispozitiv, nu au fost înregistrate infracţiuni din sfera marii violenţe, fapte care să atragă oprobriul public”.
Se pare însă că starea de linişte la nivelul oraşului este pe sfârşite, iar această situaţie se datorează faptului că numărul de patrule asigurat de către Poliţia Locală tecuceană este insuficient, ceea ce dă prilejul celor certaţi cu legea să se manifeste nestingheriţi. Preluarea „străzii” de către Poliţia Locală nu s-a făcut în condiţii optime, aceasta dispunând la ora actuală de un număr foarte redus de agenţi care pot efectiv să fie în contact direct cu cetăţeanul, mulţi dintre aceştia fiind „blocaţi” în puncte fixe, pentru asigurarea pazei diferitelor obiective de interes public. În aceste condiţii, în luna iulie infracţionalitatea a crescut simţitor, ceea ce este un motiv serios de îngrijorare, chiar şi pentru comandantul Poliţiei Municipale, cms. Şef Florin Balcan, care a afirmat: „Până în momentul de faţă am ţinut un echilibru şi nu am vrea să îl scăpăm din mână. Dacă în lunile trecute aveam câte 5-6 furturi, acum situaţia s-a schimbat radical, în iulie sunt deja 29 cazuri de furturi din autoturisme. Se acţionează pe diferite zone ale oraşului, vizate fiind străzile Ştefan cel Mare, Aleea Ştrandului şi zona din spatele Casei de Cultură. Infractorii de obicei sunt minori, cu vârste de 14-15 ani, iar lipsa patrulelor în teren le dă curaj deoarece există pe timp de noapte doar câte un echipaj al Politie municipale, Rutiere, Locale şi unul al Jandarmeriei. Situaţia evoluează în rău, sunt îngrijorat de această situaţie, Poliţia Locală nu face faţă, trebuie să ne unim forţele deoarece urmează perioada Iarmarocului şi vin alţi hoţi, mai «specializaţi», din afară. Apelez la bunăvoinţa dumneavoastră pentru a mări efectivele Poliţiei Locale măcar pe schimbul trei”.
Primarul tecucean Eduard Finchelstain a răspuns semnalului de alarmă tras de comandantul Poliţiei municipale, oarecum reţinut: „Aţi bătut la uşi deschise, însă marea problemă este aceea că legislaţia limitează numărul de agenţi ai Poliţiei Locale la numărul de locuitori, ceea ce face să nu putem acţiona după cum ne dorim. Singura posibilitate de a mări efectivul de agenţi activi este de a-i scoate pe cei din posturile de pază de la unităţile militare, iar în locul lor să angajăm o firmă de pază”. Soluţia ar fi bună pentru moment, însă nu şi suficientă pe termen lung.