Studenţii înscrişi în concursul Ecotrophelia România 2013 au şansă să ajungă în finala din Germania prin produsele create, scopul competiţiei fiind acela de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potenţial comercial. Anul trecut studenţii gălăţeni Cristian Vasile Dima şi Andrei Sorin Bolocan au reuşit să câştige faza naţională a competiţiei şi au participat la Ecotrophelia Europe, care a avut loc la Paris, în perioada 20-22 octombrie 2012, după ce au obţinut un salam dietetic cu carne de vită şi peşte, cu condimente încapsulate. Faza finală a concursului din România se va desfăşura la Suceava în perioada 8-9 iulie. Echipa care va ocupa locul I la competiţia Ecotrophelia România va fi susţinută de ASIAR să participe la competiţia Ecotrophelia Europa 2013, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie, la târgul Anuga, care se va organiza la Köln, Germania. „Produsul creat anul trecut de studenţii noştri a stârnit interesul a doi producători. Acesta este şi scopul concursului, ca studenţii să ajungă să producă produsele pe care le crează”, a declarat Petru Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi.