Zona Spicu a fost, duminică dimineaţă, plină de sute de persoane care au participat la a treia ediţie a Semimaratonului Galaţi, un real succes având în vedere numărul de participanţi – peste 500, potrivit organizatorilor. Semimaraton Galaţi, cel mai mare eveniment sportiv cu misiune filantropică din sudul Moldovei, s-a desfăşurat sub sloganul "Fii eroul comunităţii". Organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi, în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi, Semimaraton Galaţi – aflat la a treia ediţie – este un eveniment sportiv şi totodată caritabil. Astfel, organizatorul, a propus societăţii civile un număr de 16 cauze umanitare cu impact pentru comunitatea din Galaţi, cause susţinute şi derulate de diverse organizaţii non profit din oraş. Fiecare persoană care s-a înscris la Semimaraton (care a avut diverse probe, de la semimaraton, cros şi ştafetă, până la cursa populară, cursa copiilor până în 7 ani sau cursa animalelor de companie) a putut să decidă singură ce cauză va putea susţine financiar, direcţionând taxa de participare plătită (între 30 şi 75 de lei) către unul dintre proiectele ONG-urilor. Astfel, organizatorii încearcă să promoveze mişcarea în aer liber şi, totodată, să responsabilizeze societatea civilă din Galaţi în privinţa susţinerii diverselor proiecte cu impact social pentru municipiu.
După o scurtă încălzire înainte de a începe cursa, participanţii s-au aşezat la linia de start, unde atleta Andreea Arsine, participantă la proba de marş de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, le-a dat comanda: "Mă bucur văzând atâta lume, dar, pe de altă parte, mi-aş fi dorit să fie mai mulţi copii, căci din copii putem selecta tinerele talente", a spus Andreea.
Ea nu a fost singura sportivă de performanţă participantă la maraton, căci au mai trecut linia de start şi finiş şi echipa de fete de la Clubul de baschet Phoenix Club, Alina Gherasim - participantă la Jocurile olimpice de la Sydney şi Cristi Munteanu.
Printre participanţii la semimaraton au fost remarcate şi câteva persoane publice: primarul Ionuţ Pucheanu (venit să-şi susţină soţia şi care a alergat alături de aceasta, pentru o porţiune, la ştafetă - acţiune derulată în cadrul campaniei "Prematurii au o şansă"), citymanagerul Marius Humelnicu, şeful Serviciului de Evidenţa Populaţiei - Silviu Bacalum etc. Totuşi, printre iubitorii sportului în aer liber, cel mai apreciat şi aplaudat a fost Gabriel Drăghici, tânărul gălăţean de 38 de ani care a parcurs, începând de joi, nu mai puţin de 678 de km, din care 11 km - înot, 540 de km - pe bicicletă şi 126 de km - în alergare. După ce a trecut linia de finiş, de mână cu fiica sa, şi i s-a făcut un sumar control medical pe care l-a trecut fără probleme, Gabi a vorbit despre experienţa pe care a trăit-o în cele 72 de ore: "Am crezut că nu voi reuşi. Cel mai dificil a fost să fac cei 540 de km pe bicicletă, dar am avut susţinători, Clubul de Ciclism Galaţi, care m-a susţinut pe tot parcursul cursei... Şi alergarea a fost destul de dificilă, dar am avut un susţinător de la Clubul de Ciclism care a alergat cu mine... A fost foarte greu, dar nu m-am gândit nici un moment să renunţ, am vrut să ajut cauza copiilor prematuri şi oricine vrea să facă asta poate dona 2 euro la numărul de telefon 8843, până pe 30 septembrie". La finalul cursei, Gabriel Drăghici a primit din partea lui Ionuţ Glăvan, preşedintele Centrului de Iniţiativă Comunitară din Galaţi (ONG care conduce campania "Prematurii au o şansă") un tablou cuprinzând imagini din timpul curselor realizate de Gabi pe parcursul ultra-triatlonului.