17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se repune pe tapet concesionarea parcurilor tecucene
Se repune pe tapet concesionarea parcurilor tecucene
Parcurile tecucene nu au reprezentat niciodată o atracţie pentru investitorii particulari, în condiţiile în care administraţia publică locală a încercat să îi atragă cu diverse oferte, care mai de care mai tentante... pentru administraţie, nu pentru concesionari. Această situaţie a făcut ca toate parcurile, cu excepţia Parcului Central, să aştepte să fie peţite încă din 2005. Cum până la această dată niciun investitor nu şi-a arătat interesul pentru concesionarea unuia dintre parcuri, administraţia locală tecuceană a hotărât să modifice hotărârea prin care concesiona prin licitaţie publică o serie de imobile aparţinând domeniului public şi să mai „îndulcească” pretenţiile. Astfel, pentru sedinţa ordinară a Consiliului Local ce va avea loc pe data de 28 iulie se pregăteşte punerea în discuţie a proiectului de hotărâre privind modificarea anexelor 1a, 2a şi 3a la HCL nr.43/31.03.2005, referitoare la concesionarea prin licitaţie publică a unor imobile aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Tecuci.
Principala temă supusă dezbaterii va fi aceea privind concesionarea prin licitaţie publică a bunului imobil aparţinând domeniului public al municipiului situat pe strada Ştefan Corodeanu-Parc Insula Cercetaşului. Imobilul se concesionează în vederea amenajării percului şi realizării unei zone de recreere şi agrement la nivelul standardelor europene. Preţul de pornire la licitaţie pentru concesionare este de 5.000 lei pe an, la jumătate faţă de cât dorea Consiliul Local în 2005, pentru aceeaşi locaţie. Terenul se concesionează pe o durată de 49 de ani, cu termen de plată de 25 de ani.
Pe insula Cercetaşilor se doreşte a se amenaja locuri de joacă pentru copii, pistă de minicarturi, o bază hidro cu debarcader, bărci şi hidrobiciclete, spaţii verzi şi perdele de protecţie. Pe lângă toate aceste se doreşte emenajarea unei baze de recreere pentru tineret, cu terase acoperite, discotecă, unităţi de alimentaţie publică şi, nu în ultimul rând, piscină. Pentru ca totuşi oferta să fie cât mai tentantă pentru investitori, municipalitatea vine cu o serie de servicii gratuite, printre care pot fi enumerate ridicarea şi transportul gunoiului din pubele publice şi plata energiei electrice necesare iluminatului public din parc. Se doreşte de asemenea ca accesul publicului în parc şi la locurile de joacă să fie gratuit, dar pentru celelalte obiective de investiţii concesionarul va putea practica tarife corespunzătoare.
De această dată balanţa pare mai echilibrată, ceea ce dă sperante că poate, măcar acum, după şase ani de aşteptare, unul dintre cele mai mici parcuri tecucene să îşi găsească un „stăpân” cu dare de mană.


Articole înrudite