„Ce te-a învăţat şcoala? Că trebuie să stai cuminte în banca ta, dacă se poate, nemişcat, şi că trebuie să asculţi de educator, apoi de învăţător, apoi de profesori... Ore în şir, cu mici pauze care trec de nici nu le simţi... Ce-ai zice dacă noi ţi-am propune o altfel de şcoală, una care te învaţă şi care, chiar te obligă, să te joci? Pentru că joaca ne învaţă cum să punem în practică şi cum să valorificăm ceea ce am învăţat când stăm sau când stăteam (prea) serioşi în bancă la şcoală” - este preambulul noului proiect educaţional lansat la Biblioteca Franceză – Şcoala de joacă - din această săptămână.
Doritorii se distrează, socializează, îşi testează creativitatea, dezvoltarea memoriei, a intuiţiei, flexibilitatea, viteza de reacţie în cadrul atelierelor de improvizaţie teatrală organizate în acest proiect.
Primul atelier demonstrativ va avea loc sâmbătă, 22 martie, la ora 16, şi va fi gratuit. Sunt aşteptaţi elevi de toate vârstele, dar şi studenţi şi adulţi, pentru că joaca este importantă la orice vârstă.
Atelierele vor fi conduse de Victor Mihăilescu, actor şi profesor de teatru la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi.