Municipiul Tecuci este una dintre acele zone unde achiziţionarea unui apartament ori a unui loc de casă devine un adevărat lux, lux pe care nu şi-l pot permite decât o mică parte dintre cetăţeni. Pentru ca numărul celor cu un acoperiş deasupra capului să crească, administraţia locală tecuceană caută soluţii, însă acestea trebuie să fie şi cât mai eficiente din punct de vedere financiar, astfel încât prin asigurarea unor astfel de spaţii să nu se secătuiască bugetul local.
În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local, două dintre proiectele de hotărâre vizau trecerea unor imobile din domeniul public în domeniul privat al municipiului Tecuci, precum un proiect de hotărâre ce avea ca obiect stabilirea destinaţiei unor imobile. După trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului a imobilului situat în str. Fd. Izvor, compus din două construcţii cu suprafeţe de 72 mp respectiv 10 mp, alei în suprafaţă de 40 mp şi un teren în suprafaţă de 8.736 mp, s-a pus în discuţie stabilirea destinaţiei acestor imobile.
Iniţial s-a hotărât ca cele două clădiri să fie reabilitate pentru ca mai apoi să fie închiriate ca locuinţe sociale. Consilierul Vasile Diaconu a venit cu o altă propunere, mult mai eficientă şi mai puţin costisitoare: „Cele două construcţii sunt în mijlocul lotului şi ar trebui demolate, mai ales că se află într-o stare jalnică. Mi se pare mult mai corect ca terenul să fie folosit ca loturi de case pentru tineri, pe Legea 15, pentru că trebuie să le dăm şi acestora o şansă, mai ales că în zonă sunt şi utilităţi. Decât să dăm două locuinţe sociale, mai bine dăm 15-20 locuri de casă”.
Ideea a fost bine primită atât de primarul Eduard Finkelstain, cât şi de ceilalţi consilieri municipali. În acest sens, primarul a punctat: „Dacă imobilele nu corespund din punct de vedere tehnic, să se demoleze şi cu această ocazie se sistematizează întreaga zonă, se îndreaptă şi str. Dorobanţi”. Proiectul a fost votat în unanimitate şi s-a transformat fără prea multe discuţii în hotărâre.