Tecuciul a dat neamului românesc nenumărate personalităţi, care s-au afirmat şi consacrat în diferite domenii ale culturii spirituale şi materiale, iar Iorgu Iordan este una dintre aceste persoanalităţi marcante. Pe data de 11 octombrie, Şcoala nr.11 „Iorgu Iordan” a îmbrăcat haine de mare sărbătoare, evocarea profesorului Iorgu Iordan, fiu al Tecuciului, fiind deja tradiţie în şcoala care îi poartă numele. La această sărbătoare au participat distinşi invitati, printre care s-au regăsit conf.univ.dr.George Lateş din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, inspector şcolar Alice Hristache, prof.Radu Vladimir, Manuela Cepraga, directorul Bibliotecii „Ştefan Petică”, Viorel Burlacu, directorul Casei de Cultură Tecuci, precum şi cadre didactice „în rezervă”.
Gazda evenimentului, Ecaterina Jalbă, directorul unităţii de învăţământ, a deschis şirul discursurilor cu câteva cuvinte emoţionante: „Aniversarea a 124 de ani de la naşterea lingvistului Iorgu Iordan este un prilej de aleasă simţire faţă de ilustrul înaintaş al cărui nume şcoala noatră îl poartă cu mândrie. Totodată, anul acest sărbătorim şi împlinirea a 19 ani de existenţă a şcolii, ceea ce înseamnă recunoaşterea cu emoţie şi bucurie a muncii şi a rezultatelor celor care au trudit pentru formarea şi dezvoltarea elevilor care i-au urmat cursurile. Absolvenţii acestei şcoli au dus mai departe prestigiul înalt, recunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate. La ceas aniversar Şcoala «Iorgu Iordan» îşi aşteaptă cu porţile deschise trecutul şi prezentul, personalităţi, cadre didactice, părinţi, absolvenţi şi toţi cei pentru care un gând bun şi un strop de trecut înseamnă eternitate”.
Şirul activităţilor a continuat cu evocare Iorgu Iordan, patron al şcolii şi al cetăţii, moment în care prof.Radu Vladimir, conf.univ.dr.Geroge Lateş, Manuela Cepreaga şi Viorel Burlacu au avut câte o scurtă întervenţie. Momentele emoţionante au fost „pigmentate” cu fragmente lirice şi „frânturi” muzicale, dar şi cu lansări de carte. Una dintre lansările de carte a avut ca „mobil” volumul „,Excursor evocator” coordonat de prof.Ecaterina Jalbă, care a precizat: „Cartea de faţă este şi pentru noi ocazia prin care încercăm să rememorăm file de istorie. Aducem mulţumiri domnului director Emilian Trofin şi întregii echipe anageriale, care au dat nume şi identitate şcolii, domnei director Silvia Gheorghiu, care a deschis şirul manifestărilor de evocare, mergând pe firul arborelui genealogic al marelui savant. Mulţumim de asemeni doamnei director Mihaela Croitoru şi tuturor colaboratorilor, care au menţinut aprinsă flacăra recunoştinţei pentru cel care ne-a deschis noi drumuri de lumină”.
Un moment deosebit a fost cel desfăşurat sub genericul „Limba nostră-i o comoară”, prof.coord.Marcela Călianu, corul „Angelli” interpretând un moment muzical de excepţie, alături de solistele vocale Miruna şi Adina Tăbăcaru. Evenimentul aniversar s-a încheiat cu lansarea de carte a talentatei eleve Adina Tăbăcaru, care se află la primul volum de versuri, intitulat sugestiv „Vis de copil”.