La începutul acestui an şcolar, Şcoala Specială Tecuci a fost redenumită, devenind Şcoala gimnazială specială „Constantin Păunescu”. Redenumirea pare să fi fost de bun augur pentru această unitate de învăţământ, având în vedere faptul că numărul copiilor cu deficienţe severe, grave şi asociate s-a mărit considerabil. Numărul elevilor care se formează în această unitate de învăţământ a ajuns la 115 şi, ca o noutate, a fost înfiinţată şi clasa pregătitoare, cu elevi de 6 şi 7 ani.
„Numărul elevilor a crescut, ceea ce ne bucură şi ne duce cu gândul la faptul că părinţii ai căror copii prezintă o serie de probleme se implică în educarea acestora şi îi înscriu la şcoală la vârste mici, astfel încât copiii pot căpăta deprinderi, pot socializa şi pot dezvolta aptitudini de la vârste fragede. Legislaţia prevede faptul ca elevii cu deficienţe uşoare să rămână în învăţământul public şi să primească sprijin educaţional, iar cei cu deficienţe severe, grave şi asociate să fie înscrişi în şcoli speciale, cum este unitatea nostră. Cu toate acestea, numărul elevilor este tot mai mare. O problemă cu care ne confruntăm la această dată este aceea că numărul elevilor a crecut considerabil, iar spaţiul a rămas acelaşi, ceea ce ne dă de gândit. Pentru a asigura toate condiţiile necesare dezvoltării armonioase a elevilor noştri şi formarea lor pentru viitor avem nevoie de o extindere a şcolii, cu două clase de curs, o sală de sport şi o sală de mese. La această dată elevii iau masa eşalonat, având în vedere faptul că spaţiul este redus”, a precizat Ion Iacob, directorul Şcolii gimnaziale speciale „Constantin Păunescu” Tecuci.
Doleanţa directorul unităţii a fost discutată în cadrul Consiliului de administraţie a unităţii, din care fac parte Daniel Butunoi şi Viorel Cristovici.
Daniel Butunoi a precizat: „Această şcoală nu a beneficiat de finanţarea unor lucrări de reparaţii de foarte mulţi ani, motiv pentru care am hotărât să căutăm soluţii de finanţare pentru extinderea clădirii în care se află şcoala şi nu numai atât, aici fiind nevoie de o dotare specifică precum şi de o serie de cursuri de formare profesională, elevii acestei şcoli fiind deosebiţi de cei dintr-o şcoală normală. Ne-am dori ca în acest an să reuşim extinderea sălii de sport şi rezolvarea problemei privind transportul elevilor, iar pentru anul următor vom căuta soluţii viabile pentru restul problemelor. Atât cadrele didactice cât şi elevii aceştei şcoli fac eforturi deosebite pentru a tine pasul cu normalitatea, iar pentru efortul pe care îl fac, modernizarea şcolii, dotarea sunt răsplata cuvenită”.