La nivelul municipiului Tecuci au existat în ultima perioadă mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare că se pare au o cauză comună: consumul de produse lactate, cu precădere caş, comercializate în hala de brânză din piaţa centrală a oraşului. Cum plângerile au început să curgă, conducerea Societăţii Pieţe-Zone verzi a hotărât să sisteze activitatea în hala de brânză pe perioadă nedeterminată.
Maricel Cazacu, directorul SC Pieţe-Zone verzi, ne-a declarat: „Se bănuieşte că mai toate cauzele de toxiinfecţii alimentare provin de pe urma consumului de caş cumpărat din hala de brânză din Piaţa Centrală. Ca atare, pentru a nu mai exista suspiciuni, am hotărât împreună cu colegii mei să sistăm activitatea în hala de brânză pe perioadă nedeterminată, până când vom reuşi să dotăm aceasta hală cu lăzi şi vitrine frigorifice conforme, care să asigure siguranţa produselor comercializate”.
Ideea utilării cu vitrine frigorifice a halei de brânză este o idee foarte bună, aceasta ar îndepărta orice suspiciuni în legătură cu eventualele toxiinfecţii alimentare, numai că de la idee până la fapte drumul este lung şi trebuie „pavat” cu fonduri, care se pare că la această dată nu prea se găsesc. Supărarea directorului Maricel Cazacu este foarte mare: „Nu cred că doar condiţiile din hală pot duce la eventuale probleme de sănătate ale consumatorilor, ci mai degrabă aş zice despre condiţiile în care este procesat laptele, de la muls la stadiul de caş, mai ales că în această perioadă a plouat foarte mult iar oaia nu este bibelou, să stea nemişcată la mulsoare. Mă gândesc ce vom face cu piaţa de legume dacă vor fi reclamaţii că avem castraveţi infectaţi cu diverşi viruşi... sau poate alte legume. Vom fi nevoiţi să închidem şi piaţa de legume?”.