23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Joi, 20 ianurie 2011, cu începere de la ora 10.00, la Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, va avea loc lansarea proiectului educaţional „2011 – Anul Internaţional al Pădurilor”, acţiune care îşi propune să transmită opiniei publice faptul că 2011 trebuie să fie anul în care lumea să admită importanţa sănătăţii pădurilor pentru viaţa noastră pe Pământ – pentru oameni şi pentru biodiversitate, deopotrivă.
Adunarea Generală a ONU a declarat 2011 anul internaţional al pădurilor. Titulatura va fi folosită pentru a atrage atenţia asupra modalităţilor în care poate fi îmbunătăţită starea de sănătate a zonelor împădurite care acoperă 31% din suprafaţa uscată a Planetei.
Proiectul educaţional, organizat de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, se va derula pe toată perioada anului 2011, în etape, în deschidere participând două grădiniţe din judeţul Galaţi: Grădiniţa nr.39 „Dumbrava Minunată” Galaţi (grupa mare A, grupa mare B) şi Grădiniţa nr.1 din Piscu. Preşcolarii vor prezenta o expoziţie de desene şi colaje cu tematică ecologică şi, de asemenea, vor lua parte la lecţii didactice interactive despre protejarea pădurilor.
„Ne propunem să atragem în acest proiect cât mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţul Galaţi. Lecţiile pe care le vom organiza se vor baza pe interactivitate, pentru a-i învăţa pe copii să iubească şi să protejeze pe viitor pădurile şi natura în general,” a declarat referent Luca Mariana, coordonatorul proiectului.
Pădurile găzduiesc 80% din varietatea de gene, specii şi ecosisteme care constituie viaţa pe Terra şi oferă mijloace de trai pentru 1,6 miliarde de oameni, aproape un sfert din omenire. „Aerul, apa, clima, organismele  –  toate depind, direct sau indirect, de păduri. Dacă nu vom lua o decizie să schimb sensul în care merg lucrurile acum, va fi prea târziu pentru întreaga Planetă. Pădurile sunt parte importantă de care depinde viaţa noastră şi trebuie să le protejăm,” a adăugat Camelia Burluc, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Protecţia pădurilor ar putea ajuta umanitatea să-şi realizeze câteva dintre cele mai ambiţioase planuri: reducerea sărăciei, stoparea încălzirii climatice şi dezvoltarea durabilă, se arată într-un document al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), o reţea globală de mediu susţinută de grupuri guvernamentale şi private.

Articole înrudite