Pentru examenul de titularizare din acest an, la nivel naţional au fost scoase la concurs aproximativ 4.000 de posturi. Dacă împărţim acest total de 4.000 de posturi la numărul judeţelor, la care adăugăm şi sectoarele, obţinem o medie de 80-90 de posturi pe judeţ. Totuşi, la Galaţi s-au scos la titularizare anul acesta 229 de posturi, adăugând la acestea şi 137 de cadre didactice care s-au titularizat pe post, la nivel de şcoală, în primăvara aceastui an. Adunând cele 229 de catedre titularizabile cu posturile pe care s-au titularizat cadrele didactice la nivel de şcoală, se ajunge pentru anul viitor şcolar la un număr mai mare de catedre titularizabile decât cel de anul trecut.
"Din punctul meu de vedere, este un lucru bun, pentru că o să urmărim să fixăm cât mai mulţi oameni pe post pentru a avea o cât mai redusă mobilitate a resursei umane în învăţământ", a precizat Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general.
În urma discuţiilor purtate dar şi la solicitarea sindicatelor din Galaţi, a fost luată decizia să nu se mai avizeze detaşarea celor care se titularizează la nivelul judeţului Galaţi, a adăugat inspectorul şcolar general. În anii trecuţi, "cine lua un loc titularizabil la nivelul judeţului Galaţi dintr-un alt judeţ, întrucât se pot înscrie din toată ţara, putea să solicite aviz în vederea detaşării în judeţul de unde îşi are domiciliu. Principiul după care mergem în continuare este că scoatem aceste posturi pentru a titulariza pe ele profesori calificaţi în beneficiul elevilor gălăţeni. Faptul că, procedural, cineva poate să dea examen la Galaţi să se titularizeze pe unul dintre aceste posturi şi apoi fără să stea o zi în şcoala gălăţeană, să-şi ia avizul de la ISJ, ceea ce este permis, pentru a se titulariza într-un alt judeţ, să se detaşeze în alt judeţ şi ulterior, după un an să îşi facă pretransfer şi să se titularizeze acolo, este pentru noi un lucru pe care, şi în discuţia cu sindicatele, îl interzicem anul acesta", a hotărât Doruleţ Resmeriţă.