Deschiderea noului an şcolar nu era considerată un eveniment deplin fără prezenţa poliţiştilor de la Rutieră, care veghează asupra siguranţei traficului pe străzile tecucene. Pe lângă prezenţa fizică, şeful Biroului Rutier Tecuci a ţinut să aducă şi câteva sfaturi „la pachet”, care să vină în întâmpinarea celor mai tineri dintre participanţii la trafic, astfel încât aceştia să nu devină niciodată „personaje principale” în dramele de pe şosele.
„Biroul Rutier Tecuci urează «Bun venit» tuturor şcolarilor şi preşcolarilor în şcolile, liceele şi grădiniţele municipiului Tecuci şi la cele 18 comune din zona de siguranţă rutieră Tecuci, cu ocazia începerii noului an de învăţământ 2012-2013. Totodată, recomandă părinţilor şi cadrelor didactice să comunice în orice moment cu elevii pentru a cunoaşte din timp preocupările şi problemele cu care se confruntă, în vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă din şcoli şi educării pozitive a tinerilor, în sprijinul respectării normelor de convieţuire socială şi creşterii gradului de civilizaţie. În noul an şcolar, Poliţia Rutieră îşi propune să fie mult mai prezentă în zona şcolilor şi grădiniţelor pentru a lua măsuri coercitive faţă de cei care încalcă regulile de circulaţie, cât şi în clase, împreună cu elevii, pentru a împărtăşi din experienţa unor evenimente rutiere soldate cu victime şi a asigura educaţia rutieră specifică celor care în viitor cu siguranţă vor dori să conducă pe drumurile publice autovehicule. Părinţilor, bunicilor, fraţilor şi celorlalte persoane majore, care au în grijă, în supraveghere, preşcolari sau şcolari le recomandăm să supravegheze în permanenţă modul de deplasare a acestora către şcoală şi către casă la terminarea programului de învăţământ, explicând regulile de bază ce trebuie respectate şi exemplificând de fiecare dată cu exemple trăite personal, ori văzute în mass-media zi de zi”, a precizat cms şef Ionel Cîlici, şeful Biroului Rutier Tecuci.
Conştientizarea consecinţelor evenimentelor rutiere şi a dramelor din familiile implicate în astfel de evenimente trebuie să rămână în permanenţă în mintea fiecăruia, un motiv temeinic de determinare la a respecta regulile de circulaţie, indiferent de calitatea pe care o are ca participant la trafic. Trebuie ştiut că anual, în România decedează în accidente rutiere între 2.500 şi 3.500 de persoane, inclusiv copii şi tineri, iar între 6.500 şi 7.500 persoane suferă vătămări corporale grave, unele cu consecinţe majore, care determină schimbarea destinului acelor persoane.
„În speranţa înţelegerii şi punerii în practică a sfaturilor noastre, urăm multe succese, note bune obţinute şi amintiri plăcute în acest an şcolar”, a concluzionat cms şef Ionel Cîlici.