Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi a devenit de-a lungul anilor una dintre cele mai cunoscute instituţii de cultură nu numai în rândul studenţilor, dar şi în cel al gălăţenilor. Trupele Casei de Cultură a Studenţilor au un palmares impresionant, obţinând în 2012 nu mai puţin de 13 de premii la concursuri naţionale, alte 25 de premii fiind adjudecate de tineri care activează în cadrul instituţiei de cultură.
„Am reuşit să acumulăm un palmares important în anul care se încheie şi acesta este lucrul cel mai important”, a declarat Cristian Mortu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.
Printre cele mai importante premii obţinute în 2012 menţionăm locul 1 pentru trupa „Equilibricks” la un festival de rock de la Iaşi, locul 1 pentru trupa „BboyzOnly” adjudecat la festivalul de breakdance „Jusztice Bboy” de la Alba Iulia, dar şi titlurile de Miss Intercontinental România pentru Sânziana Sârghi şi Miss Universitas pentru Cristina Şlapac.
Actori şi regizori în devenire
Nu pot fi omise premiile obţinute de tinerii care activează în trupele de teatru ale Casei de Cultură a Studenţilor. Astfel, trupa „De ce ficatul?” şi-a adjudecat aproape toate premiile la festivalul naţional studenţesc „Actfest”, pornind de la premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru dans, cea mai bună actriţă în rol secundar (Teodora Munteanu), cel mai bun actor în rol secundar (Claudiu Băjenaru) şi până la premiul special al juriului (Iustinian Turcu) şi premiul pentru scenografie (Diana Tănase şi Bogdan Căpătan). Trupa de teatru „Quasar” şi-a trecut în cont premiul pentru originalitate la galele teatrului studenţesc ”Seri în lumea Thalie”, premiul pentru regie şi premiul pentru cea mai bună actriţă (Iulia Grigoriu), aceeaşi tânără obţinând şi premiul pentru creaţie la festivalul naţional studenţesc „Actfest”. Galaţiul stă bine şi la capitolul folk, locul III obţinut de Daniel Gheorghe la festivalul naţional studenţesc de muzică folk „Baladele Dunării” stând mărturie în acest sens. „Casa de Cultură a Studenţilor a început organizând un singur festival de două ore pe an, iar acum avem festivaluri care au ajuns la a 16 ediţie, dar şi o revistă”, a concluzionat Dinu Gându, reprezentant al Casei de Cultură a Studenţilor.