17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă din noiembrie 2010, la nivelul municipiului Tecuci există un birou teritorial al Inspectoratului Şcolar Judeţean, loc în care toate problemele legate de sistemul de învăţământ sunt atent studiate, în încercarea de a se găsi soluţii. Pe tot parcursul lunii, persoanele interesate pot lua legătura cu inspectorul şcolar Eugenia Olariu, care susţine audienţe în fiecare joi a săptămânii, iar în ultima joi din lună doalenţele sunt ascultate chiar de inspector şcolar general, Doruleţ Nelu Resmeriţă. În ultima zi a lui martie, prezent la Tecuci, inspectorul şcolar general a ţinut şi o scurtă conferinţă de presă în care a menţionat câteva probleme întâlnite la Tecuci, menţionnd: „Tecuciul este un pol important al învăţământului, atrăgând circa 30% din elevii judeţului. Acesta este unul dintre motivele pentru care este necesară o investiţie importantă în infrastructură, este necesară extinderea infrasctructurii la Şcoala nr.8 «Ovid Caledoniu» şi a Grupului Şcolar Industrial”.
Necesitatea investiţiilor în infrastructura este mai mult decât evidentă, însă inspectorul şcolar general recunoaşte faptul că pentru moment nu se pot face foarte multe investiţii, iar sumele care vor fi alocate în perioada următoare nu vor merge către infrasctructura învăţământului liceal, ci către grădiniţe. În acest sens, Doruleţ Resmeriţă menţionează: „Suntem conştienţi de faptul că realizarea campusului şcolar ar fi o investiţie primordială, însă pentru perioada imediat următoare investiţiile vor merge către grădiniţele începute şi nefinalizate şi mai apoi către campus, ceea ce va fi mult mai târziu. Nu sunt fonduri pentru finalizarea tuturor lucrărilor începute şi ca atare se merge pe capitole, mai ales pe cele mai puţin costisitoare. Campusul şcolar este o investiţie deosebit de mare, ce ajunge la aproximativ 200 de milioane, din care au fost investiţi mai puţin de 10%”.
Referitor la extinderea grădiniţelor pe segmentul educaţie timpurie, Resmeriţă a ţinut să precizeze: „Sunt 17 grădiniţe în tot judeţul finanţate printr-un proiect de la Banca Mondială. Cinci dintre aceste unităţi sunt în execuţie şi urmează probabil în scurt timp demararea lucrărilor şi pe celelalte şantiere. Cert este că extinderea la Grădiniţă nr.17, cea care beneficiază de o astfel de investiţie, va fi finalizată mult mai curând şi mai sigur decât campusul şcolar, chiar dacă aceasta încă nu este începută”.

Articole înrudite