Reparaţiile care se realizează în acest moment în Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă a determinat mutarea cabinetelor medicale pe secţii iar unii medici au atras atenţia că, astfel, cei care vin la consultaţii trec prin spital şi cresc, indirect, riscul apariţiei infecţiilor intraspitaliceşti.
”Acum s-a decis şi ca expertiza capacităţii de muncă să rămână la Spitalul de Urgenţă. Pe de o parte e o veste bună deoarece accesul celor care au nevoie de acest serviciu e mai facil decât dacă medicii ar fi fost mutaţi la Spitalul de Psihiatrie. Pe de altă parte, acum acest compartinment funcţionează într-un spaţiu oarecum impropriu, unde există riscul de a nu se respecta circuitele şi a creşte riscul apariţiilor infecţiilor nozocomiale. De fapt, acest proiect, al reabilitării Ambulatoriului, bun pentru comunitate, a bulversat oarecum activitatea spitalului deoarece medicii din cabinetele Ambulatoriului, care acum sunt reabilitate, au fost mutaţi pe secţiile spitalului iar cei care vin la consultaţii cresc traficul şi indirect pot apărea probleme cum ar fi un risc mai mare de apariţie a infecţiilor”, a precizat dr. Valentin Boldea, director DSP Galaţi.
Deocamdată situaţia este sub control şi, cum în vară lucrările se vor finaliza, deci peste puţin timp, aceste probleme vor dispărea cu totul, în schimb gălăţenii vor avea la dispoziţie un Ambulatoriu dotat la standarde europene. Din păcate, nu se putea face reabilitare dacă Ambulatoriul nu era evacuat.