Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară - ASIAR, organizează cea de-a IX-a ediţie a Simpozionului Internaţional Euroaliment, denumită „Innovative Minds for Future Food”. Cea mai amplă şi importantă manifestare ştiinţifică organizată de facultate începând din 2003, va avea loc la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, secţia Grădina Botanică din Galaţi, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2019.
Evenimentul va fi marcat de prezenţa directorului regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală (AUF), prof. Mohamed KETATA (AUF) alături de reprezentanţi ai comunităţilor academice şi economice, naţionale şi internaţionale, în vederea promovării cercetării multidisciplinare fundamentale şi aplicative cu scopul deschiderii de noi oportunităţi de colaborare. În data de 6 septembrie 2019 se va desfăşura workshop-ul „Promoting Innovation in the Food Industry for a Sustainable Bioeconomy”, obiectivul principal fiind acela de a crea premisele pentru transferul de cunoştinţe în mediul socio-economic şi orientarea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare către nevoile societăţii.