În timpul campaniei electorale, Daniel Gerhard Þuchel a promis tecucenilor o serie de investiţii, însă cum sursele de finanţare sunt extrem de reduse, a început o campanie asiduă de căutare de fonduri. Bugetul local al municipalităţii este extrem de sărac, iar acest lucru l-a „provocat” pe noul primar al Tecuciului să facă „săpături” pentru a descoperi un „filon”destul de consistent, din care să acopere o serie de investiţii. Ca atare, a căutat „cu boldul”, cu ajutorul auditorilor externi, „scăpări” ale fostei „guvernări”, care pot fi generatoare de fonduri. Astfel s-a descoperit faptul că în urma unui control al Camerei de Comerţ auditorii au făcut o serie de „precizări” ce trebuia să fie urmate, pentru buna desfăşurare a activităţii, dar şi pentru „îngroşarea” bugetului local. Printre recomandările auditorilor regăsim: „Veţi lua măsuri legale în vederea inventarierii anuale a materiei impozabile generate de aplicarea Codului Fiscal şi declarării de către contribuabili, persoane fizice şi persoane juridice, a impozitelor şi taxelor cuvenite bugetului local, ori de câte ori s-a modificat situaţia juridică a contribuabililor, după care veţi executa toate formele de executare silită pentru recuperarea în termen legal a creanţelor, drepturi constatate de încasat la 31.12.2010, de 9.792.925 lei, veţi calcula şi înregistra în evidenţa contabilă fiscală accesoriile pentru neplata în termen a obligaţiilor fiscale de către contribuabili şi veţi dispune măsuri legale de încasare a veniturilor cuvenite bugetului local”.
Se pare că recomandările nu au fost prea „explicite”, având în vedere că la un nou control, ce s-a finalizat de doar câteva zile, concluziile auditorilor nu au fost prea îmbucurătoare: „La data verificării s-a constatat neîncasarea veniturilor cuvenite bugetului local, aferent anului bugetar 2010, în valoare de 8.416.128 lei, din care bază în sumă de 6.970.872 lei şi accesorii de 1.445.256 lei, urmare a neaplicării tuturor procedurilor de executare silită conform reglementărilor legale”.
Pe lângă acestea, o serie de concluzii par să facă lumină asupra motivului care a dus la acumularea de creanţe atât de mari.
„În urma analizei a două situaţii la interval de 5 luni s-a constatat că numărul înştiinţărilor de plată şi somaţiilor şi titlurilor executorii în cazul persoanelor fizice este acelaşi la ambele date, 11.375 şi respectiv 9.927. Privind procesele verbale de sechestru, în cazul persoanelor juridice, rămâne neschimbat la cele două date, respectiv 7 cazuri. Rezultă o slabă preocupare a personalului cu atribuţii de executare silită în aplicarea măsurilor de executare silită, în vederea încasării debitelor restante şi, drept consecinţă, vitregirea bugetului local al Unităţii Administrativ Teritoriale a municipiului Tecuci de venituri bugetare consistente, care ar putea fi folosite în folosul comunităţii” se mai precizează în raportul Curţii de Conturi”.