La începutul lunii septembrie, Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile din Bârlad a organizat un miting anti-Chevron, la care au participat, pe lângă bârlădeni, şi foarte mulţi tecuceni. Acţiunea, deşi a fost un marş al tăcerii, a avut menirea de a face auzite o serie de voci şi la Tecuci, voci care se revoltă împotriva exploatării gazelor de şist, având în vedere impactul nefast asupra mediului. Revolta este generată de nenumăratele echipaje de prospecţiuni care îşi fac simţită prezenţa tot mai des pe raza municipiului Tecuci, iar spaima că mediul va fi degradat de o eventuală exploatare a gazelor de şist dă frisoane multor tecuceni. Cei mai revoltaţi de presupusa acţiune par a fi intelectualii tecuceni, care pregătesc chiar un miting în acest sens.
Pentru moment, Tecuciul este invadat doar de pliante care îndeamnă la luptă împotriva exploatării gazelor de şist. În aceste pliante sunt prezentate 7 pericole împotriva cărora sunt îndemnaţi să lupte tecucenii: „Declanşarea unor cutremure în orice moment al zilei, asociat cu creşterea riscului apariţiei unor cutremure locale şi alunecări de teren, lipsa apei potabile, contaminarea rapidă a apelor de suprafaţă cu substanţe chimice folosite în fluidul pentru extragerea gazului şi deversat în iazurile de decantare, contaminarea radioactivă, alimentaţia de zi cu zi nu va mai putea fi asigurată, rata de îmbolnăviri şi diversitatea acestora vor creşte exploziv, iar gazele de şist vor fi proprietatea celor ce le vor extrage şi vor fi scoase din România.”
Una dintre persoanele deosebit de implicate în lupta împotriva poluării de acest gen, dr. Elena M., ne-a declarat: „La Bârlad toată lumea este implicată în lupta împotriva exploatării gazelor de şist, iar acest lucru arată faptul că bârlădenilor le pasă de viitor, de viaţa copiilor, de mediu. Tecuciul pare a nu cunoaşte riscurile la care ne expunem dacă aceste sonde vor apărea în zona noastră. O parte dintre intelectualii oraşului au înţeles care e realitatea, le pasă de viitorul copiilor şi sunt hotărâţi să lupte pentru un viitor sigur, pentru un pahar de apă curat şi pentru sănătatea copiilor. O parte poate vor pleca dacă vor avea loc astfel de extracţii în zonă, către Franţa, Italia, acolo unde astfel de exploatări nu au loc, dar nu toţi tecucenii vor părăsi oraşul. Suntem dezamăgiţi că la Tecuci oficialităţile nu se implică, înaltele feţe bisericeşti, ecologiştii… Este o tăcere totală, şi tocmai din acest motiv vom organiza un marş al tăcerii, pentru a cunoaşte populaţia adevărul despre riscurile la care se expun.”
Luând legătura cu primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhard Þuchel, acesta a precizat: „La nivelul municipiului Tecuci firma de prospecţiuni desfăşoară o activitate normală, ce se încadrează într-un program naţional şi care nu are nici o legătură cu extracţia gazelor de şist. Ce se face acum la Tecuci a avut loc acum doi ani la Þepu şi nu a avut loc nici o poluare. Tecucenii se îngrijorează inutil.”