02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un rom din Iveşti a reuşit „performanţa” de a fi condamnat la pedepse cu închisoarea de două instanţe diferite la intervale scurte de timp, după ce fusese trimis în judecată de Parchet pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prima a fost Curtea de Apel Galaţi, care a decis ca Ferdinand Stănescu să stea trei ani şi şase luni după gratii, după ce iniţial Tribunalul îl condamnase la şapte ani de închisoare. Un alt membru al clanului Stănescu a fost condamnat în acelaşi dosar de spălare de bani, Rodel Stănescu având de ispăşit şapte ani în închisoare. Judecătorii au decis să menţină şi sechestrul asupra bunurilor ridicate de la locuinţele clanului Stănescu pentru a acoperi măcar o parte din prejudiciul creat statului. La scurt timp şi Tribunalul i-a decizia de a-l condamna pe Ferdinand Stănescu la cinci ani de închisoare, de această dată pentru evaziune fiscală. În paralel, magistraţii îl obligă pe romul din Iveşti să restituie Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală peste 40.000 de lei, reprezentând paguba adusă bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor.
Evaziune de 1,5 milioane de lei
Deşi Tribunalul stipulase clar că pentru o perioadă de doi ani nu mai are voie să administreze societăţi comerciale, Ferdinand Stănescu o comite din nou şi ţepuieşte bugetul de stat cu 1,57 milioane de lei. Ferdinand Stănescu este administrator al societăţilor Miridax SRL Iveşti şi SC Sirasela Grup SRL Iveşti, în această calitate încheind contracte cu numeroase firme, dar „uitând” să mai achite impozitul pe profit şi TVA-ul. Bărbatul a fost din nou trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru evaziune fiscală şi riscă să primească acum opt ani de închisoare.
O situaţie oarecum similară este cea a primarului de la Brăhăşeşti, care este judecat pentru a doua oară într-un proces de corupţie, fiind trimis în judecată pentru fapte practic identice. Procurorii DNA îl acuză că, în cursul anilor 2009-2010, acesta le-a cerut lui Marcel Peneoaşu, administrator al SC Tralma SRL Corod, judeţul Galaţi, şi unei alte persoane, diverse sume de bani, ce depăşesc 10.000 euro, pentru a face recepţia unor lucrări finalizate de firma amintită.


Articole înrudite