În ultima perioadă de timp mai toate preţurile la alimente au luat-o razna, cu excepţia unor legume şi fructe, dar şi a peştelui. Astfel, tot mai mulţi cumpărători sunt nevoiţi să îşi facă aprovizionarea zilnică nu cu ceea ce şi-ar dori să pună pe masă, sau cel puţin cu ce au fost obişnuiţi să consume zilnic, ci cu alimente ieftine, care se încadrează în buget. În acest fel, din dieta zinică au început să dispară, sau să se „subţieze”, produsele din carne de porc, carnea de porc propriu-zisă, cartofii, al căror preţ a luat-o razna, fasolea, care de asemenea este comercializată la preţuri exorbitante, dulciurile concentrate, chiar şi pâinea, tecuceanului de rând rămânându-i să aleagă între varză, conopidă, gogoşari, vinete, hrean, care este la discreţie, gutui, mere autohtone, carne de pui şi, de ce nu, peşte.
Deşi nu este „sezonul” peştelui, sau poate chiar de aceea, pescăriile au devenit arhipline, mai ales că acest produs a devenit unul dintre cele mai ieftine de pe piaţa de carne. În acest mod tecucenii pot încropi un meniu cu doar câteva zeci de lei, iar sănătatea este la loc de cinste. Cu legume, carne de pui şi peşte nu vor mai avea cabinetele medicale activitate, mai ales dacă se ia în considerare şi sportul pe care îl fac gospodinele, când aleargă de la o tarabă la alta pentru a prinde preţul cel mai bun. Şi cum preţurile la varză, conopidă, gogoşari sunt în continuă scădere, sănătatea va fi optimă la Tecuci, iar „surplusul” va fi alocat de gospodine pentru zona estetică, către flori de sezon, crizantemele la ghiveci fiind în această perioadă la preţuri promoţionale. În timp ce ghivecele cu crizanteme multicolore sunt la preţul de 15-20-25 lei în florării, aceleaşi ghivece au preţuri de 7-10 lei în piaţa tecuceană. Se pare că în mijlocul toamnei unele preţuri se relaxează, spre bucuria gospodinelor.