24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”
„Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”
Miercuri, de la ora 9.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) Galaţi, va avea loc lansarea proiectului educaţional „Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”, manifestare care are ca obiectiv principal conservarea avifaunei spaţiilor verzi din judeţul Galaţi. Această acţiune a fost iniţiată încă din anul 2007 de Secţia Muzeu din cadrul instituţiei gălăţene şi reuneşte elevi din clasele V-VIII de la mai multe unităţi şcolare din Galaţi. În fiecare an, CMSN are alături Inspectoratul Şcolar Judeţean, Societatea Ornitologică Română şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului. La acestă ediţie, în cadrul proiectului au fost cooptate următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”, Şcoala nr.3, Şcoala nr.2, Şcoala nr.12, Şcoala nr.38 şi Şcoala Gimnazială din comuna Tuluceşti. De la fiecare unitate de învăţământ va participa, alături de profesori, un grup de cinci elevi care vor parcurge mai multe activităţi teoretice şi practice în cadrul acestui proiect.
„Proiectul va dura până pe 1 aprilie 2011, când în toată lumea este marcată Ziua Păsărilor. În prima etapă, echipajele şcolilor participante se vor familiariza cu viaţa păsărilor prin lecţiile teoretice pe care le vom ţine cu ei, de unde vor afla şi ce specii de păsări sunt prezente în spaţiile verzi din Galaţi,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoare proiectului. Etapa a doua va consta în organizarea de excursii ornitologice ghidate de specialişti, pentru a se identifica spaţiile verzi din Galaţi prielnice cuibăritului. „Ne propunem să identificăm cel puţin 25 de specii de păsări care cuibăresc în parcurile şi zonele verzi din judeţul Galaţi”, a adăugat Viorica Arcan.
„CMSN Galaţi dezvoltă, conservă şi gestionează colecţiile ştiinţifice de ştiinţele naturii, valorificându-le prin calitatea programelor de cercetare şi de educaţie a unui public cât mai variat pentru cunoaşterea naturii, sensibilizându-l asupra importanţei conservării ei”, a declarat Camelia Burluc managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
Finalizarea acestui proiect, dedicat păsărilor şi habitatelor de cuibărit, se va realiza prin organizarea concursului final între şcolile participante, ce va consta în susţinerea unui test grilă, expunere de obiecte confecţionate şi desene, prezentare de clipuri pe calculator etc.

Articole înrudite