17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cât te costă să ajuţi? Opt ore din ultima noapte a lui martie
Cât te costă să ajuţi? Opt ore din ultima noapte a lui martie

Mulţi dintre noi am vrea să ne implicăm în diverse cauze caritabile, însă programul încărcat nu ne permite. Există, totuşi, soluţii şi pentru astfel de cazuri. Este vorba despre proiectul „8 ore peste program pentru o cauză bună”, derulat pentru al doilea an consecutiv, la Galaţi, de Fundaţia Comunitară. Potrivit Amaliei Ene, de la ONG-ul gălăţean, proiectul a luat naştere prima oară în Olanda şi acum se derulează, anual, în diverse state europene. El a luat naştere pentru a oferi, pe de o parte, ajutor ONG-urilor care au nevoie de aşa ceva şi pe de altă parte pentru a oferi oportunitatea de a acorda ajutor celor care lucrează, sunt ocupaţi, iar din cauza programului încărcat nu reuşesc să îşi dedice timp şi pentru cauzele sociale în care ar vrea să se implice. Proiectul “8 ore peste program pentru o cauză bună” se petrece astfel: voluntarii se adună, în general într-o noapte de weekend, perioadă în care, alături de alţi voluntari, acordă sprijin şi consiliere ONG-urilor care au nevoie de aşa ceva. Prin brainstorming şi multă implicare, voluntarii pun la cale, într-o noapte, soluţii pe care, altfel, ONG-urile, ar trebui să le obţină cheltuind mult timp dar şi mai ales bani, fonduri de care asociaţiile nu dispun.
"Ne bucurăm pentru că, de la prima ediţie a acestui proiect, desfăşurată anul trecut, când am avut 3 cauze şi 25 de voluntari, acum am ajuns la 7 cauze şi evident că aşteptăm mult mai mulţi voluntari", spune Amalia Ene.
Cele “8 ore peste program” din acest an, de la Galaţi, se vor desfăşura în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, gazdă fiind Fundaţia Comunitară – Galaţi. Voluntarii pot participa şi la alte întâlniri, de pregătire a nopţii de 31 martie spre 1 aprilie, întâlniri în cadrul cărora se pot familiariza cu cauzele pe care le vor ajuta, a mai spus Amalia Ene. În acest an voluntarii îşi pot oferi experiza pentru ajutarea a 7 ONG-uri (de la asociaţii pentru susţinerea părinţilor copiilor cu autism până la cele de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi) care încearcă să îşi popularizeze activităţile.
Printre ONG-urile care au nevoie de ajutor se numără: Fundaţia „Cuvântul Întrupat” – ajutor pentru reconstrucţie-reorganizare site, Grup Iniţiativă Sprint – ajutor pentru identitate vizuală, campanie social media, Asociaţia Părinţilor Copiilor Slab Văzători şi Nevăzători - sprijin pentru crearea unei identităţi şi vizibilătăţi a asociaţiei, modalităţi de promovare a proiectului în scopul strângerii de fonduri, Asociaţia Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism APCA – sprijin pentru crearea unui magazin online pentru produsele realizate de beneficiarii asociaţiei, Fundaţia Inimă de Copil – sprijin pentru stabilirea unei strategii de marketing pentru proiectul “Ateliere cu Suflet”, Asociaţia Persoanelor cu Handicap Sporting Club – sprijin pentru stabilirea unui calendar cu activităţi pentru derularea unei campanii de conştientizare şi sensibilizare, Grupul Iniţiativă Dezvoltare Personală Copii – ajutor pentru un plan de promovare a proiectului „Atelierele Bucuriei”. Pentru toate cele 7 proiecte (ce pot fi consultate la https://docs.google.com/presentation/d/1_AldpOX-OZGMppRXWYUhxfLYfWPi5ImlasbxP30uY4w/pub?start=true&loop=true&delayms=3000&slide=id.gf0271ef41_0_151) sunt aşteptaţi voluntari cu experienţă în: web development, marketing, comunicare steategică, social media, PR, concepte creative, strategie de brand, comunicare online, business şi management, sales marketing şi organizări evenimente. Voluntarii se pot înscrie în proiect până pe 14 martie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau accesând „Înscriere voluntari – Galati – 8 Hours' Overtime for a Good Cause”.


Articole înrudite