Cu doi ani înainte de apariţia crizei financiare, în anul 2007, Tecuciul a primit „undă verde” privind investiţia „Obiectiv de construire şi reabilitare imobil Campus Şcolar - Grup Şcolar Industrial Tecuci”, investiţie finanţată de Ministerul educaţiei şi Cercetării. Data începerii lucrărilor a fost 23.04.2008, cu termen de execuţie de 36 luni şi cu o valoare totală a contractului de 21.144.867,24 lei, din care 3.376.071,24 lei TVA.
Campusul Şcolar urma a fi constituit dintr-o şcoală cu 24 de clase, o clădire cu regim de înălţime P+2 şi subsol general, parţial pentru adăpostul de protecţie civilă. Un alt imobil component este căminul-internat cu 300 locuri, clădire P+3 , format din 75 de camere cu 4 paturi fiecare. O altă clădire, în regim D+P+1 nivele, cuprinde două funcţiuni distincte, cantina şi clubul, iar alăturarea lor permite o utilizare mai variată a spaţiilor componente. Un imobil aparte, în regim P+1, are destinaţia de garsoniere pentru cadre didactice, iar în imediata apropiere a acestora este proiectat a fi construite alte clădiri cu destinaţii diferite: ateliere şcolare, sală de sport, bază sportivă pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber, centrală termică şi atelierele de întreţinere şi un punct control acces, acesta fiind un adăpost permanent pentru personalul de pază al campusului.
Cele 36 de luni prevăzute ca termen de execuţie a lucrărilor la impresionantul Campus Şcoalar aproape s-au scurs iar „datorită finanţării reduse, în prezent stadiul lucrărilor este de fundaţie cămin internat”, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al administraţiei locale tecucene, Carmen Munteanu.
Nu este de mirare faptul că elevii tecuceni sunt dezamăgiţi de faptul că una dintre speranţe le-a fost spulberată, iar dezamăgire nu se simte doar pe feţele acestora. Dacă în trei ani s-a reuşit să se construiască în ritm „alert” fundaţia căminului, există posibilitatea ca în următoarele decenii Tecuciul să aibă mult râvnitul Campus Şcolar, dotat cu spaţii distincte pentru toată gama de activităţi.