Cu oarecare întârziere în reacţii, administraţia locală tecuceană pare să se îndrepte pe drumul cel bun. În timp ce o mare parte dintre tecuceni „fierbe” la gândul că nu au un acoperiş deasupra capului, mai-marii municipiului Tecuci sunt hotărâţi să salveza, atât cât se poate, din clădirile abandonate până acum, intenţia fiind aceea ca respectivele imobile să fie reintroduse în circuit. Una dintre clădirile vizate a fi reabililitate şi utilizate în perioada imediat următoare este spaţiul aparţinând Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie, situat în cartierul Nicolae Bălcescu. Fosta şcoală-anexă a fost lăsată în paragină o perioadă mai lungă de timp, însă căutătorii de fier vechi şi materiale recuperabile, grijulii din fire, au dat o mână de ajutor la distrugerea clădirii. Deşi se află într-o stare mai mult decât jalnică, imobilul a început să prezinte interes pentru aleşii locali.
Referitor la „acţiunea de salvare” a ceea ce a mai rămas din spaţiu, primarul Eduard Finkelstain precizează: „Imobilul este destul de deteriorat, însă ne-am gândit că, renovat, va putea fi utilizat în diverse scopuri. În primul rând trebuie eliberat de misiunea educaţională, pentru a fi 100% la dispoziţia Consiliului Local, iar apoi reabilitat şi reintrodus pe piaţă. Cel mai bine s-ar preta în zonă un cămin de bătrâni, pentru că este o zonă liniştită, sau un calup de locuinţe sociale. Acestea sunt doar sugestii, hotărârea va fi luată în CL. Cert este că trebuie să facem ceva pentru a nu pierde spaţiul existent”.
Despre cămine de bătrâni se discută din 2004 dar până în prezent nu s-a concretizat nimic. Poate de această dată iniţiativa va prinde contur. Însă, cum numărul cererilor de locuinţe este de ordinul sutelor, este posibil ca balanţa să încline spre acestea, în defavoarea bătrânilor fără sprijin.